Patru dintre bebeluşii din Argeş aduşi în Capitală fac în continuare dializă. Ipotezele anchetatorilor în cazul fetiţei de 11 luni ucisă de bacteria E.coli - FOTO

Bacteria E.coli face ravagii în rândul nou născuţilor din România. Mai sunt internaţi 11 copii în Capitală, iar 4 dintre ei fac în continuare dializă din cauza insuficienţei renale - o complicaţie extrem de gravă, apărută în urmă infectării cu bacteria E-coli.

Urmărește
7897 afișări
Imaginea articolului Patru dintre bebeluşii din Argeş aduşi în Capitală fac în continuare dializă. Ipotezele anchetatorilor în cazul fetiţei de 11 luni ucisă de bacteria E.coli - FOTO

Un bebeluş a murit, alţi 16 sunt internaţi în spitalele din Capitală. Ipotezele anchetatorilor în cazul fetiţei de 11 luni ucisă de bacteria E.coli

UPDATE:  Patru dintre bebeluşii din Argeş aduşi în Capitală fac în continuare dializă

Potrivit medicilor din Capitală, încă un bebeluş ar urmă să treacă astăzi pe dializă, informează PRO TV.

Tot astăzi vor fi gata şi primele rezultate de laborator. În ultimele 24 de ore, părinţii şi-au adus speriaţi copiii la spital. Aşa au fost descoperite alte 13 cazuri pentru care medicii din Argeş au decis internarea de urgenţă şi investigarea amănunţită.

Numărul copiilor transferaţi din Argeş a crescut la 16. Încă un bebeluş cu infecţia rotavirus a fost adus în ultimele 24 de ore la Spitalul Matei Balş.

"Să ştiţi că 20 de zile de dializă continuă înseamnă o afectare renală în perspectivă. Pot ajunge la boală cronică de rinichi şi la o dializă cronică", a explicat Mihaela Bălgrădean, şeful Secţiei de Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie", pentru ProTV.

Părinţii copiilor nou-născuţi sunt panicaţi, iar medicii care îi tratează n-au pentru ei un răspuns liniştitor. 

Medicii au confirmat că bebeluşii care sunt acum în spitale au fost bine îngrijiţi şi că nu provin din familii cu probleme de igienă. 

"Nu există o legătură între aceste cazuri"

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, consideră că nu există o legătură între cazurile copiilor din Argeş care au ajuns la spital cu afecţiuni grave, ci s-a făcut doar o asociere nefericită pe cazul de boală diareică acută.

"Aşteptăm rezultatele pe care colegii noştri le vor avea peste câteva zile, după ce vor face investigaţii microbiologice. Părerea mea este că nu există o legătură între aceste cazuri. Sunt cazuri care provin din zone diferite, chiar dacă din acelaşi judeţ, copiii nu au consumat acelaşi tip de alimente, cu aceeaşi provenienţă, nici măcar apa cu care au fost preparate alimentele nu a avut aceeaşi origine. Cred că este pur şi simplu o asociere de cazuri, care nu sunt rare în această perioadă", a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.

"Este vorba de boală diareică acută care apare la copii, etiologiile au fost diverse, aţi văzut, infecţie cu rotavirus, a fost un singur caz până la urmă de infecţie cu E.coli şi, în niciun caz, nu a fost E.coli care produce sindromul enterohemoragic. Practic, îmbolnăvirea la acel copil - nu există documentată niciun fel de sursă că ar fi putut să producă şi alte îmbolnăviri, în afara copilului afectat. Părerea mea este că este doar o asociere nefericită pe cazul de boală diareică acută şi probabil că trebuie mai multă atenţie în momentul în care aceşti copii sunt internaţi şi trataţi pentru că e bine să existe o separare a cazurilor cu infecţie respiratorie şi cu infecţii digestive, pentru ca tratamentul şi evoluţia lor să poată fi urmărite separat”, a mai spus preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Ipotezele anchetatorilor 

Ipotezele anchetatorilor în cazul Dianei, fetiţa de 11 luni ucisă de bacteria E. Coli, sunt: laptele praf, apa plată, fructele şi legumele nespălate sau mâncarea preparată incorect.

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a exclus deja ipotezele că cei mici să fi contactat bacteria din spital sau de la apă de la robinet.

"A fost perfect sănătoasă până a intrat în contact cu acest... (n. r. - virus)", a spus Vasile Oncescu, tatăl fetiţei. 

"În 11 luni jumătate nu a avut absolut nimic copilul acesta", a adăugat Andreea Camelia Oncescu, mama micuţei. 

Procurorii care au deschis dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă au cerut şi autopsia. Cu toate că părinţii micuţei au permis autorităţilor să recolteze probe din casa lor, pentru aflarea adevărului, aceştiaresping ferm cerea de deshumare.

"Nu vreau ca nimeni să tulbure liniştea copilului meu pentru că eu deja diagnosticul îl ştiu, analizele au rămas la Bucureşti, noi nu suntem de acord cu necropsia”, a declarat tatăl copilului, pentru Digi24.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici