Patru medalii, din care una de aur, pentru elevii români la Olimpiada Ştiinţele Pământului

Patru medalii, din care una de aur, au obţinut elevii români la Olimpiada Internaţională „Ştiinţele Pământului”, care a avut loc în perioada 8-16 august 2024, la Beijing, în China, a anunţat vineri Ministerul Educaţiei.

Urmărește
131 afișări
Imaginea articolului Patru medalii, din care una de aur, pentru elevii români la Olimpiada Ştiinţele Pământului

Sursa foto: Facebook / Ministerul Educaţiei-România

Astfel, Neag Tudor Brendan de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca a obţinut medalie de aur⁠Bodor Darius Andrei de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti a câştigat medalie de argint, iar ⁠Balcu Antonia Ioana de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timişoara şi Luchian Maria Anemona de la Colegiul Naţional Iaşi au primit medalii de bronz.

Elevii români au participat şi la probe optionale: ESP - concurs de postere realizate în echipe internaţionale de câte 6 elevi, câte unul din câte o ţară, unde Anemona Luchian a obţinut medalia de aur, iar Tudor Neag a obţinut medalie de argint, precum şi ITFI - concurs de practică pe teren în echipe internaţionale (exemplu: măsurarea chimismului apei unui lac), unde Tudor Neag a obţinut medalie de aur, iar Anemona Luchian a obţinut medalie de argint.

Lotul României a fost condus de Cătălina Şerban, inspector şcolar în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, şi de Cristina Pârvu, consilier în cadrul CNPEE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici