Patru persoane ridicate într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 130 de milioane de lei

Patru persoane au fost ridicate, joi, de poliţiştii bucureşteni, într-un dosar de evaziune fiscală cu lucrări de reabilitare termică, în care sunt implicate peste 100 de firme fantomă, prejudiciul total fiind stabilit la aproximativ 130 de milioane de lei, informează Poliţia Capitalei.

Urmărește
200 afișări
Imaginea articolului Patru persoane ridicate într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 130 de milioane de lei

Patru persoane ridicate într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 130 de milioane de lei (Imagine: Andrei Spirache/ Mediafax Foto)

"În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează percheziţii, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la domiciliile mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Capitalei.

Conform sursei citate, percheziţiile au fost făcute într-un dosar deschis anul trecut, care priveşte operaţiuni de reabilitare termică a unor blocuri sitate în sectorul 5, în care au fost deja arestate 26 de persoane.

Ulterior, cercetările au fost extinse faţă de alte 39 de persoane şi peste 100 de societăţi fantomă.

Prejudiciul estimat, în întreaga cauză, este de 130.000.000 de lei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti arăta anul trecut că, în perioada 2009 - 2014, Marian Dumitru Marin şi Victor Ţene - care controlează două societăţi comerciale - au contractat lucrări de reabilitare termică, dar şi alte lucrări de construcţii – în principal, în urma câştigării unor licitaţii organizate de instituţii publice. Lucrările de construcţii şi reabilitare termică au fost subcontractate pentru sume mult mai mici sau au fost executate cu angajaţii proprii.

"Ulterior încasării banilor, inculpaţii au transferat în conturile a nouă societăţi comerciale controlate de ceilalţi inculpaţi reţinuţi în cauză, suma totală de 55.647.715 lei, 4.479.785 euro şi 1.082.818 dolari (un total de aproximativ 17.000.000 euro)", potrivit PTB.

Pentru a plăti mai puţin către stat, inculpaţii au înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă către care au şi transferat sumele de bani.

Transferurile erau urmate, susţin anchetatorii, în aceeaşi zi sau cel mai târziu a doua zi, de retrageri în numerar de aceeaşi valoare sau de transferuri în conturile alte societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă. Toţi banii transferaţi au ajuns prin persoane de încredere în posesia lui Marin Dimitru şi a lui Victor Ţene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici