Patru persoane, trimise în judecată pentru export de celule stem fără autorizaţia ANT
Patru persoane, printre care directorul executiv al Epsilon SRL Gabriel Anastase, au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT pentru export de celule stem fără autorizaţia Autorităţii Naţionale de Transplant.
Patru persoane, trimise în judecată pentru export de celule stem fără autorizaţia ANT (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală i-au trimis în judecată pe directorul executiv al firmei Gabriel Anastase, Constantin Preda, Maria Panduru şi Nicoleta Liseanu, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de DIICOT.
Cei patru sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de ţesuturi, scoatere din ţară de ţesuturi şi celule de origine umană, fără autorizaţie specială emisă de Agenţia Naţională de Transplant.
Anchetatorii au stabilit că Gabriel Anastase, director al SC Epsilon SRL, societate funcţionând sub denumirea de Stem Safe Epsilon - Bancă de Celule Stem, a constituit un grup infracţional organizat, împreună cu Constantin Preda, Maria Panduru şi Nicoleta Liseanu, având drept scop prelevarea de celule stem pentru transplant, în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Spaţiul Schengen s-ar putea extinde din nou. Ce ţară europeană ar putea adera până la sfârşitul anului 2025
-
Un general polonez a fost demis după ce mine antitanc dispărute au fost găsite în depozitul IKEA
În perioada aprilie - septembrie 2010, prin distribuirea de pliante în spitale şi clinici din Bucureşti, Călăraşi şi Târgovişte sau prin intermediul internetului, cei patru au încheiat contracte cu 22 de persoane interesate, în vederea recoltării de celule stem şi le-au pus la dispoziţie kit-urile de recoltare a materialului biologic.
Pentru aceasta au perceput sume de bani cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei.
Celulele stem erau recoltate de la paciente la naştere, conform contractului încheiat şi predate inculpaţilor, fiind ulterior transportate, prin intermediul unei firme de curierat, în Madrid, Spania, pentru păstrare la o clinică de profil.
Toată această activitate a fost desfăşurată fără ca societatea SC Epsilon SRL să deţină autorizaţie specială emisă de Agenţia Naţională de Transplant.
Procurorii DIICOT au trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO