- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (10.05.2019, 11:25)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patru PISTE noi de biciclete în Bucureşti. Primăria anunţă construcţia rapidă a 48 km, pe rute intens circulate
Primăria Capitalei anunţă, vineri, că proiectul care vizează construirea a patru piste ciclabile în Bucureşti va primi finanţare în valoare de 44,5 milioane lei de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Mediului.
Urmărește
1810 afișări
Patru PISTE noi de biciclete în Bucureşti. Primăria anunţă că va construi 48 km pe rute intens circulate
"Proiectul Primăriei Capitalei, care vizează construirea a 4 piste ciclabile în Bucureşti, va primi finanţare în valoare de 44,5 milioane lei de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Mediului (din sumele obţinute de către Minister din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pentru finanţarea proiectelor de investiţii şi de la bugetul local al U.A.T Municipiul Bucuresti). În acest sens, a fost aprobată miercuri Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului Bucureşti", următorul pas fiind semnarea contractului de finanţare", anunţă Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Astfel, este vorba despre 4 trasee, dispuse pe 21 de artere, şi care însumează 48 de km.
Reprezentanţii Primăriei precizează că Guvernul a mai alocat bani pentru construirea de piste de biciclişti în Capitală şi în trecut, dar fondurile au rămas necheltuite, pentru că, la acea dată, administraţiile anterioare nu au pregătit şi nu au depus proiecte, condiţie obligatorie pentru ca sumele să poată fi accesate.
Proiectul cuprinde 4 trasee ce vor acoperi nevoia de piste de biciclete la nivelul municipiului Bucureşti şi vor lega pista deja existentă din Calea Victoriei de cele mai importante 4 puncte din Bucureşti.
Traseele au fost deja aprobate în plan local, la propunerea primarului general, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, şi au la bază ca document strategic Planul de Mobilitate Urbana Durabilă al Capitalei (PMUD, document aprobat în anul 2017.
Traseul 1 are două ramificaţii:
Ramura 1: Piaţa Victoriei - Bdul. Aviatorilor – bdul. Beijing - str. Nicolae Caranfil – sos. Pipera;
Ramura 2: Bdul. Constantin Prezan - sos. Kiseleff - Piata Piata Presei Libere
Lungimea arterelor de-a lungul cărora se desfăşoară acest traseu este de cca. 7,70 km, iar lungimea totală a pistelor de biciclişti proiectate este de cca. 9,30 km.
Traseul 2: P-ţa Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Şos. Ştefan cel Mare – Şos. Mihai Bravu.
Lungimea arterelor de-a lungul cărora se desfăşoară acest traseu este de cca. 8,60 km, iar lungimea totală a pistelor de biciclişti proiectate este de cca. 17,20 km. Suprafaţa totală de teren ocupată de realizarea pistelor destinate circulaţiei bicicliştilor este de cca. 56.930mp.
Traseul 3: Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Splaiul Independenţei – Bd. Naţiunile Unite (Pod Grozaveşti)
Lungimea arterelor de-a lungul cărora se desfaşoară acest traseu este de cca. 5,50km, iar lungimea totală a pistelor de biciclişti proiectate este de cca. 10,15km. Suprafaţa totală de teren ocupată de realizarea pistelor destinate circulaţiei bicicliştilor este de cca. 37.850mp.
Traseul 4: Bd. Libertăţii – Piaţa Constituţiei – Bd. Unirii – Bd. Decebal – Bd. Basarabia – Stadionul Naţional.
Lungimea arterelor de-a lungul cărora se desfăşoară acest traseu este de cca. 6,19 km, iar lungimea totală a pistelor de biciclişti proiectate este de cca. 11,60km.
Suprafata totală de teren ocupată de realizarea pistelor destinate circulaţiei bicicliştilor este de cca. 44.250mp. Suprafaţa totală ocupată de lucrările de realizare ale acestei piste este de 166.530mp.
Pe traseul acestor piste de biciclete, vor fi amplasate 420 de parcări publice pentru biciclete. Rastelele vor fi amplasate în apropierea clădirilor cu potenţial mare de atragere a persoanelor care folosesc bicicleta, precizează Primăria Capitalei.
"Amplasarea efectivă şi lăţimea pistelor ciclabile au fost proiectate în funcţie de situaţia din teren. Ca exemplu, tronsonul amplasat intre str. Baba Novac si str. Camil Ressu nu a permis amenajarea unui spatiu dedicat exclusiv circulatiei biciclistilor, acestia putand circula aici pe partea carosabila, in conformitate cu legislatia in vigoare care incadreaza bicicleta in categoria vehiculelor. Proiectul prevede realizarea de marcaje orizontale-longitudinale si transversale realizate cu vopsea ecologica, alba, tip masa plastica, care asigura vizibilitate in conditii de ceata, ploaie atat pe timp de zi cat si de noapte, semnalizarea verticala cu table metalice acoperite cu folie reflectorizanta montate pe stalpi gata confectionati din teava de 1,5 toli, amplasarea de separatori fizici de delimitare a pistei de bicicleta de spatiul destinat circulatiei pietonilor", potrivit sursei citate.
Reprezentanţii instituţiei conduse de Gabriela Firea mai transmit că, în prezent, sunt realizate lucrările de infrastructură pe Traseul 1 – Ramura 1: Piaţa Victoriei - Bdul. Aviatorilor – bdul. Beijing - str. Nicolae Caranfil – sos. Pipera, urmând a fi realizare lucrările de marcaje orizontale şi semaforizarea după atribuirea contractului de execuţie, procedura fiind în derulare.
Pentru Traseele 2, 3 si 4 este în curs de definitivare proiectul tehnic şi urmează obţinerea autorizaţiei de construire.
Durata de realizare a pistelor este de 6 luni.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Detalii despre elicopterul misterios PRĂBUŞIT la Săpânţa: Pilotul era din Belarus, dat dispărut de la începutul lunii martie. Imagini VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe