- Home
- Social
- CRAIOVA, (24.12.2019, 08:23)
- Luiza Paraschivu
Patru restaurante din Craiova, incluse în topul celor mai bune localuri de pe cinci continente
Patru restaurante din Craiova se află în topul celor mai bune localuri de pe cinci continente, iar în 2019 au fost incluse în ghidul culinar Gault&Millau, un ghid gastronomic internaţional rezent în peste 25 de ţări ale lumii.
Urmărește
8886 afișări
Patru restaurante din Craiova, incluse în topul celor mai bune localuri de pe cinci continente
Unul dintre cele cinci restaurante incluse în ghidul culinar Gault&Millau se află într-o casă boierească, monument istoric, construită în anul 1911 de familia Ghizdăvescu. Aspectul impunător al locului se îmbină perfect cu meniul modern, inspirat din bucătăria internaţională.
Circa 150 de persoane vin zilnic în restaurant, atrase de preparatele ce se bazează pe fructe de mare şi carne de vită black angus. Numai anul acesta proprietarul a investit peste o sută de mii de euro în bucătăria restaurantului, iar rezultatele se văd: localul este cotat ca cel mai bun din Bănie.
„Pe tripadvisor suntem chiar pe primul loc şi ne menţinem de circa şapte-opt luni. Nu am avut habar despre demersul celor de la Gault&Millau, iar ulterior am fost surprinşi când am aflat de ghid. Nu le-am simţit prezenţa în restaurant. La noi vin foarte mulţi străini, lume diversă. (...) Am investit într-un cuptor pe cărbuni, un frigider de maturare a cărnii de vită şi atunci şi preparatele ies mai deosebite. Cred că noi cu asta atragem foarte mult. Meniul este unul internaţional, dar în ultimul an ne-am bazat foarte mult pe <straek-uri>, dar suntem la fel de buni şi pe fructele de mare, pe preparate din carne de vită. Una peste alta, ne străduim să avem rezultate cât mai bune”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Bănică, managerul restaurantului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
La două zile de la preluarea mandatului, Trump a dat primul interviu din Biroul Oval. Care sunt cele mai importante subiecte discutate de Președinte
-
Prima de pensionare de 100.000 de euro nu e un caz unic. Ministrul Mediului: au fost sute de directori care au primit bonusuri uriaşe
-
Va trimite Europa trupe în Ucraina? Propunerea prinde contur: 40 000 şi 50 000 de soldaţi care vor avea trei obiective
-
Ciolacu, despre restructurarea bugetarilor: Indiferent de obstacole - o duc la bun sfârşit
Andrei Voica a lucrat 10 ani în Spania, ca bucătar. S-a întors în ţară hotărât să facă bani din pasiunea sa pentru bucătărie. A câştigat un concurs gastronomic în 2017 şi-a deschis propriul restaurant.
Andrei este, însă, implicat în mai multe proiecte: este cel care hrăneşte sănătos fotbaliştii echipei Universitatea Craiova, dar instruieşte şi alţi tineri în arta culinară. Şi restaurantul său a fost inclus în ediţia 2019 a ghidului culinar Gault&Millau.
„Este foarte greu să ajungi acolo pentru că, din câte am observat, cei care jurizează o farfurie, sunt oameni profesionişti, care cunosc foarte bine tainele bucătăriei. Drumul este lung, iar restaurantul meu are 2 ani şi jumătate. Să ajungă în primele două sute de restaurante din România, pentru mine este o mândrie şi nu vreau să mă opresc aici.(…) Eu cred că i-am cucerit (pe specialiştii de la Gault& Millau - n.r.) aşa cum mi-am cucerit şi clienţii, care de patru ori pe săptămână îmi calcă pragul, prin gust şi prin ceea ce punem în farfurie. Farfuriile noastre, spun <noastre> pentru că, fără o echipă, eu aş fi nimeni, vizual arată foarte bine şi predomină gustul. Cred că mă defineşte rapiditatea în mişcări şi în gândire în bucătărie. Într-o bucătărie de <a la carte> trebuie să fii rapid, deschis la minte”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei Voica, proprietarul restaurantului.
Un alt restautrant deschis în Craiova în 2017, cu o capacitate de o sută de locuri şi un meniu care se bazează pe bucătăria internaţională a fost şi el inclus în topul restaurantelor apreciate de specialiştii de la Gault&Millau.
„A fost o surpriză pentru noi. Suntem încântaţi de includerea în ghidul Gault&Millau şi vrem să ne mulţumim clienţii şi să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor acestora. Meniul nostru se bazează pe bucătăria internaţională. Avem de la preparate clasice, la fructe de mare şi piept de raţă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Diana Mateiţă, reprezentant al restaurantului.
Al patrulea restaurant din Craiova inclus în ediţia 2019 a ghidului culinar Gault&Millau este specializat pe vinuri şi fripturi. Aici pasiunea pentru gătit se îmbină cu seratele de jazz şi swing, organizate la fiecare sfârşit de săptămână.
Potrivit reprezentanţilor restaurantului, specialitatea casei este „carne pe piatră încinsă”, iar localul deţine în portofoliu şi peste 10 crame, cu o varietate mare de vinuri.
În România, peste 200 de restaurante din 15 oraşe ale ţării au fost incluse în ediţia 2019 a ghidului gastronomic internaţional Gault&Millau.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Un marinar român a fost eliberat de rebelii Houthi. Cum evoluează situația din Orientul Mijlociu
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Yuval Raphael a fost aleasă să reprezinte Israelul la Eurovision 2025. Artista a supraviețuit atacului Hamas din 7 octombrie 2023
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe