Cercetătorii britanici au descoperit că antioxidanţii conţinuţi de aceste fructe – cele mai populare în dietele alimentare vestice – pot proteja neuronii de efectele toxice ale stresului, informează dailymail.co.uk.
Merele cu coajă conţin cea mai mare cantitate de antioxidanţi, aceste fructe fiind urmate în top de banane şi portocale, potrivit profesorului Chang Y Lee, coordonator al studiului.
"Am primit mai multe cereri de a studia potenţialele efecte benefice ale fructelor comune consumate zilnic, în stare proaspătă, precum portocalele sau bananele", a spus acesta.
"Multe studii indică faptul că, în cazul pacienţilor cu maladia Alzheimer, creierul este supus unui nivel crescut de stres", a explicat cercetătorul.
"Disfuncţiile celulare care rezultă din acest proces provoacă degenerare neuronală", a adăugat Lee.
"Studiul nostru a demonstrat că merele, bananele şi portocalele proaspete consumate zilnic, alături de alte fructe, pot proteja celulele neuronale", a spus profesorul.
"Acestea pot juca un rol important în reducerea riscului de maladii neurodegenerative, precum Alzheimer", a concluzionat acesta.