- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.05.2017, 17:29)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pavel Năstase, ministrul Educaţiei: Urmează să facem metodologiile pentru evaluarea universităţilor şi a şcolilor doctorale
Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat că urmează să pregătească metodologiile necesare pentru a demara evaluarea atât a universităţilor, cât şi a şcolilor doctorale. El a mai explicat că acest lucru ar fi trebuit să fie făcut încă din 2011, când a apărut legea educaţiei.
Urmărește
167 afișări
Pavel Năstase, ministrul Educaţiei: Urmează să facem metodologiile pentru evaluarea universităţilor şi a şcolilor doctorale
"Ministerul Educaţiei are pe agenda principală evaluarea performanţei universităţilor, clasificarea universităţilor şi ierarhizarea programelor de studii. Această acţiune, această măsură trebuia făcută imediat după ce a fost dată Legea 1 din 2011, aşa scrie în lege. Ca să facem această evaluare a universităţilor avem nevoie de o metodologie. Această metodologie se află în momentul de faţă într-un prim draft pe care săptămâna viitoare îl vom dezbate într-o comisie de specialitate, oameni cu experienţă în materie. Este necesară această clasificare şi ierarhizare a universităţilor", a declarat Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, la Congresul Uniunii Studenţilor din România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Pavel Năstase a afirmat că urmează să fie pus în dezbatere publică draftul metodologiei pentru evaluarea universităţilor.
"Sper să obţinem un draft care mai apoi va fi suspus dezbaterii publice. Va fi o dezbatere în primul rând în Consiliul Naţional al Rectorilor, împreună cu preşedinţii senatelor universitare. Va fi o dezbatere chiar publică cu toată comunitatea universitară din România ca să finalizăm această metodologie. Eu sper ca în maximum două luni să avem această metodologie. Ca să aplicăm metodologia trebuie să formăm un consorţiu format din reprezentanţii studenţilor, ARACIS, MEN dar şi un organism internaţional care se pricepe la aşa ceva", a explicat ministrul Educaţiei.
Ministrul Educaţiei spune că deja există o platformă unde universităţile se pot înscrie şi că speră ca această evluare să devină o deprindere pentru sistemul educaţional.
"Foarte multe universităţi din România au aplicat pe o platformă pentru a avea o bază de date. Această platformă, treptat, a căpătat foarte multă încredere din partea universităţilor. Avem 41 de universităţi care au aplicat pe această platformă. Aş dori ca această evaluare să fie una continuă. În lege spune că se face evaluarea şi este valabilă cinci ani. Aş dori foarte mult ca datele care au fost introduse iniţial să fie actualizate în fiecare an. (...)Această platformă permite universităţilor să se compare şi la nivel internaţional", a adăugat Năstase.
Ministrul a mai explicat că urmează să fie formulată şi metodologia pentru evaluarea şcolilor doctorale.
"Şcolile doctorale nu au fost evaluate. A fost dat Codul studiilor doctorale şi nu s-a făcut nimic. Vrem ca acest lucru să se întâmple în anul universitar 2017-2018. Este nevoie iarăşi de o metodologie. Aceste metodologii trebuie promovate prin Hotărâre de Guvern. Suntem în lucru, vedem. O facem, nu o facem, eu sper să o facem".
Citeşte şi: Medicii de pe Ambulanţa Vaslui, solicitaţi să constate dacă un bărbat declarat mort de o săptămână are semne vitale. Familia ar fi observat că "respiră"
Citeşte şi: Sebastian Ghiţă va fi audiat de Curtea Supremă din Belgrad pe 19 mai în vederea extrădării
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este femeia care a construit de la zero compania al cărei scop este să rezolve în ţara noastră cea mai mare problemă a omenirii
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe