- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.04.2015, 18:52)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PE a aprobat Raportul lui Macovei privind înfiinţarea Biroului Procurorului European
Europarlamentarii au aprobat, miercuri, raportul Monicăi Macovei privind Regulamentul de înfiinţare a Biroului Procurorului European, care urmează să efectueze investigaţii penale şi să trimită în judecată persoanele învinuite de comiterea infracţiunilor ce afectează bugetul UE.
Urmărește
4321 afișări
PE a aprobat Raportul lui Macovei privind înfiinţarea Biroului Procurorului European (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)
Raportul privind Regulamentul de înfiinţare a Biroului Procurorului European (EPPO) a fost votat, miercuri, în plenul PE, cu o largă majoritate: 487 de voturi "pentru", 165 de voturi "împotrivă" şi 33 de abţineri.
"Să nu uităm că suntem gardienii banilor cetăţenilor noştri. Asta doresc să fie şi Biroul Procurorului European", a declarat Monica Macovei, raportorul PE pentru acest regulament, citată într-un comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
În prezent, datele colectate şi analizate de către Comisia Europeană au condus la identificarea suspiciunilor de fraudă în dauna intereselor financiare ale Uniunii, care se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro anual, dar există "motive întemeiate pentru a crede că sumele eventual expuse riscului de fraudă se ridică la trei miliarde de euro pe an", potrivit raportului.
Comisarul european pentru Justiţie, Vera Jourova, a declarat că vor fi recuperate anual 1-2 miliarde de euro, prin anchetarea fraudei de către Biroul Procurorului European.
"Desigur, această cifră va creşte odată cu întărirea Biroului şi a reţelei de procurori europeni anti-fraudă din statele Uniunii", a precizat Monica Macovei.
Biroul Procurorului European va efectua investigaţii penale şi va trimite în judecată persoanele învinuite de comiterea infracţiunilor care afectează bugetul Uniunii.
Instituţia Procurorului European va avea două componente: un birou central, format din 25 de procurori europeni selectaţi pe baza unei competiţii deschise, cu un procuror şef, iar a doua componentă va fi alcătuită din "procurori europeni delegaţi". Aceştia vor fi procurori din statele membre care vor lucra în continuare în statele lor în cazurile de fraudă cu bani europeni, dar printr-o colaborare directă cu biroul central.
Potrivit raportului, în scopul exercitării controlului jurisdicţional asupra tuturor activităţilor de cercetare şi a celorlalte măsuri procedurale adoptate în activitatea sa de urmărire penală, EPPO ar trebui ca, în faţa instanţelor competente ale statelor membre, să fie considerat drept o autoritate naţională.
Înfiinţarea Biroului Procurorului European este prevăzută în Tratatul de la Lisabona, intrat în vigoare în decembrie 2009, care a modificat Tratatul Uniunii Europene.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe