Pelerini români internaţi în Grecia după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare pe Muntele Athos

Un grup de 11 pelerini români care vizita comunitatea monahală ortodoxă de bărbaţi de la Muntele Athos din Grecia se află în spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat ciuperci sălbatice în timpul unei drumeţii.

Urmărește
607 afișări
Imaginea articolului Pelerini români internaţi în Grecia după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare pe Muntele Athos

Pelerini români internaţi în Grecia după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare pe Muntele Athos

Autorităţile au declarat că viaţa niciunuia dintre bărbaţi nu a fost pusă în pericol, notează AP.

Aceştia erau în spitale din Halkidiki, în apropiere de Muntele Athos, şi Salonic.

Poliţia a declarat că grupul fusese cazat într-o comunitate mică din jurisdicţia unei mănăstiri. Românii au plecat într-o excursie de o noapte pe munte, unde au cules şi au mâncat ciuperci sălbatice pentru cină, marţi.

Ulterior, li s-a făcut rău şi au fost duşi la spital pentru tratament.

Deşi multe ciuperci sălbatice sunt comestibile, este nevoie de cunoştinţe solide şi de îndemânare pentru a le deosebi de soiurile otrăvitoare, multe dintre acestea semănând foarte mult cu ciupercile inofensive.

Muntele Athos şi mănăstirile sale medievale târzii sunt o destinaţie populară pentru pelerinii din întreaga lume ortodoxă.

Femeilor le-a fost întotdeauna interzisă intrarea în comunitatea veche de 1.000 de ani, regulă care este încă menţinută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici