- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.08.2019, 15:06)
- Nicolae Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pensia medie pentru magistraţi este de peste 18.300 lei. Câte pensii de serviciu se plătesc în România
La finalul lunii iulie 2019, existau 3.814 beneficiari de pensii de serviciu, în baza Legii 303/2004, privind statulul procurorilor şi judecătorilor. Pensia medie în cazul acestor beneficiari era de 18.315 lei, din care 17.143 de lei cotă suportată din bugetul de stat.
Urmărește
2085 afișări
Pensia medie pentru magistraţi este de peste 18.300 lei. Câte pensii de serviciu se plătesc în România
În total, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii, la sârşitul lunii iulie 2019 exista un număr total de 9.326 de beneficiari de pensii de serviciu.
Dintre aceştia, cei mai mulţi, cu un număr de 3.814, sunt beneficiari ai statulului procurorilor şi judecătorilor.
Pensia medie în cazul acesteor categorii a fost, la sfârşitul lunii iulie 2019, de 18.315 lei, din care 17.143 de lei cotă suportată din bugetul de stat, iar 3.273 cotă din bugetul asigurărilor sociale de stat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Pensia medie în cazul membrilor corpului diplomatic şi consular era de 5.537 lei, din care 3.373 lei suportaţi de la bugetul de stat. De această pensie, beneficiau la sfârşitul lui iulie 850 de persoane.
În ceea ce priveşte statutul funcţionarului public parlamentar, numărul acestora era de 805 persoane iar pensia medie de 4.475 de lei.
Reprezentanţi ai Casei Naţionale de Pensii au precizat că pensiile de serviciu se stabilesc în baza unor legi cu caracter special. „Menţionăm că plata pensiilor de serviciu se suportă atât din Bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS), cât şi din Bugetul de stat (BS), astfel: pentru partea din pensie aferentă sistemului contributiv (calculată pe baza punctajului mediu anual) plata se realizează din Bugetul asigurărilor sociale de stat, iar diferenţa dintre pensia de serviciu (stabilită în conformitate cu legea specială) şi pensia aferentă din sistemul public de pensii se realizează din Bugetul de stat.
Precizăm că informaţiile nu cuprind sistemele neintegrate sistemului public de pensii: sistemele proprii de asigurări sociale ale cultelor recunoscute de lege, sistemul de pensii al avocaţilor, Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne, a Ministerului Apărării Naţionale, respectiv a Serviciului Român de Informaţii”, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii Publice.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:55
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
astăzi, 12:30
Cercetări pentru împiedicarea dreptului la vot, după ce o pacientă din spital nu a putut vota