Pensionarii au încheiat protestul spunând că revin la discuţii cu Botiş şi aşteaptă răspuns de la MS

Pensionarii au încheiat, miercuri, protestul din Capitală, ei spunând că revin pe 7 aprilie la discuţii cu ministrul Muncii, Ioan Botiş, iar în termen de 15 zile aşteaptă un răspuns de la ministrul Sănătăţii, privind coplata.

Urmărește
5 afișări

Protestul din Capitală, la care au participat aproximativ 70 de pensionari din Bucureşti, Galaţi şi Braşov, s-a încheiat în jurul orei 15.30, la sediul Ministerului Sănătăţii.

Preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi, Cristea Toader, a declarat, pentru MEDIAFAX că la Ministerul Sănătăţii i-a primit un secretar de stat, care le-a promis că în termen de 15 zile le va transmite un răspuns la solicitările lor.

"Problemele nostre trebuie rezolvate de cei de la casele judeţene de sănătate, dar şi de cei de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Noi l-am chemat şi pe Duţă (Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, n.r.) la discuţii la Ministerul Sănătăţii, dar nu a venit. Noi nu mai permitem să ni se ia banii şi să nu se ştie ce se face cu ei, pentru că la sănătate nu ajung", a spus Cristea Toader.

Aproximativ 70 de pensionari din mai multe oraşe din ţară au protestat, miercuri, în Capitală, la sediul PDL şi la ministerele Muncii şi Sănătăţii, cerând creşterea punctului de pensie, eliminarea coplăţii pentru asistenţa medicală şi a contribuţiei de 5,5% pentru asigurările de sănătate.

Protestul din Capitală a început la ora 11.00, la sediul PDL, iar două ore mai târziu pensionarii s-au mutat în faţa Ministerului Muncii.

La scurt timp după ce protestatarii au ajuns la Ministerului Muncii, Ioan Botiş a ieşit din sediul instituţiei pentru a discuta cu aceştia.

Ministrul Muncii a fost certat de pensionari, care i-au spus că au pensii mici, că plătesc mult pentru medicamente şi că nu mai au bani să îşi achite datoriile. Botiş le-a răspuns că nu le poate da un răspuns pe loc la nemulţumirile lor, dar îi invită la discuţii pe 7 aprilie, la ora 11.00, la Ministerul Muncii.

"Nu promit nimic, aşa cum nu promit de obicei mai multe decât se poate da în limita posibilităţilor, în limita a ceea ce poate oferi în prezent economia românească", le-a spus Botiş celor 70 de pensionari care au venit să protesteze în faţa sediului Ministerului Muncii

El a precizat că a ieşit să discute cu ei pentru că este conştient de problemele lor, dar să nu îi ceară promisiuni.

"Vă stau la dispoziţie, sunt aici să vă ascult, sunt conştient de problemele pe care le aveţi, dar nu îmi cereţi promisiuni. România are foarte multe probleme, o parte dintre ele sunt rezolvabile, altă parte nu", a adăugat Botiş.

După ce au discutat cu ministrul Ioan Botiş, pensionarii au plecat spre Ministerul Sănătăţii, unde au protestat până la ora 15.30.

Pensionarii cer creşterea valorii punctului de pensie la 45% din salariu minim brut pe economie, eliminarea coplăţii asistenţei medicale, eliminarea contribuţiei de 5,5% pentru asigurările de sănătate aplicate celor cu pensii sub 1.000 de lei şi asigurarea în continuare a medicamentelor pe reţetele compensate.

(Serviciul FOTO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici