- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Percheziţii ale BCCO în Timiş, pentru anihilarea unei grupări de falsificatori de carduri
Poliţiştii de la Brigăzile de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, Suceava, Bucureşti şi Ploieşti au efectuat, miercuri dimineaţă, 29 de descinderi simultane la locuinţele unor suspecţi în mai multe judeţe din ţară.
Percheziţii ale BCCO în Timiş, pentru anihilarea unei grupări de falsificatori de carduri - surse (Imagine din arhiva Mediafax Foto)
Acţiunea poliţiştilor vizează depistarea şi probarea activităţii infracţionale a membrilor reţelei de falsificatori de carduri, fiind căutaţi mai mulţi suspecţi.
Poliţiştii de la crimă organizată, cu sprijinul ofiţerilor DGIPI, sub coordonarea procurorilor DIICOT au demarat activităţile în cauză în urmă cu aproximativ patru luni.
DIICOT Timiş a pus sub acuzare 22 de persoane
Procurorii DIICOT Timiş au pus sub acuzare 22 de persoane implicate în clonarea de carduri şi utilizarea lor în România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Gruparea era specializată în efectuarea de extrageri frauduloase de bani din bancomate situate pe raza mai multor judeţe, cu folosirea de carduri clonate cu ajutorul MSR (Modern Systems Research), spun anchetatorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Timiş.
Totodată, acuzaţii făceau deplasări frecvente în Italia unde introduceau microcipuri în cititoarele de carduri (POS) de la casele de marcat din centre comerciale, în scopul copierii datelor de identificare şi codurilor PIN ale cardurilor bancare.
După clonarea cardurilor originale, acuzaţii reveneau în ţară efectuând inscripţionarea cardurilor blank cu ajutorul MSR, iar ulterior le foloseau la extragerea frauduloasă a sumelor de bani din ATM situate pe raza mai multor judeţe din România.
Dosarul de urmărire penală priveşte fapte de o gravitate deosebită cum este iniţierea, aderarea şi sprijinirea unui grup infracţional organizat bazat pe efectuarea de extrageri frauduloase de bani din bancomate situate pe raza mai multor judeţe, cu folosirea de carduri clonate cu ajutorul MSR şi a microcipurilor montate la terminalele POS din ţările Uniunii Europene şi spălare de bani, afirmă anchetatorii.
Procurorii DIICOT subliniază faptul că gradul de gravitate a faptelor este cu atât mai mare cu cît priveşte veniturile populaţiei atît din România, cît şi din ţările Uniunii Europene iar pagubele creează o serioasă problemă pentru economiile ţărilor unde aceste extrageri frauduloase se efectuează.
Procurorii apreciază că impactul pe care l-a produs activitatea infracţională a celor 22 de acuzaţi asupra societăţii este deosebit de puternic, statul fiind obligat în asemenea cazuri să ia măsuri de prevenire şi combatere a unor astfel de fenomene în special cînd există posibilitatea continuării flagelului infracţional.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO