- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Percheziţii domiciliare şi 15 persoane audiate pentru o fraudă cu marfă adusă din UE
Cincisprezece percheziţii domiciliare au loc în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Oradea şi Cluj, într-un dosar în care 15 persoane au fost aduse în Capitală pentru audieri în legătură cu achiziţionarea de mărfuri din UE, vândute în România fără plata taxelor, informează DIICOT.
Percheziţii domiciliare şi 15 persoane audiate pentru o fraudă cu marfă adusă din UE (Imagine: Liviu Maftei/Ahiva Mediafax Foto)
Cele 15 percheziţii domiciliare organizate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureşti vizează activitatea grupării specializate în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Potrivit procurorilor DIICOT, liderul grupării este Alberto Innocenti Degl, un cetăţean italian în vârstă de 44 de ani.
Membrii grupării achiziţionau mărfuri (legume - fructe) de pe piaţa intracomunitară, în special din Italia şi le comercializau în România, fără să plătească TVA aferent, prin intermediul unei fraude de tip "Carusel".
ULTIMELE ȘTIRI
-
O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
-
Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
În aceast scop erau folosite societăţi comerciale tip "fantomă", ca intermediare între societatea exportatoare din Italia şi societatea beneficiară a importurilor din România.
Practic, mărfurile erau tranzacţionate între două societăţi comerciale membre ale aceluiaşi grup, însă nu în mod direct, ci parcurgând scriptic alte 2 - 3 societăţi. Aceste societăţi fantomă erau înfiinţate/preluate de către persoane special racolate în acest scop şi care acţionau la comanda liderilor grupării.
Societăţile erau folosite o scurtă perioadă de timp (2 - 3 luni ) pentru achiziţia de mărfuri, în scopul preluării sarcinii plăţii TVA, fiind apoi cesionate către persoane greu identificabile, de regulă cetăţeni străini, cu consecinţa eludării plăţii acestei taxe.
Prejudiciul estimat până în prezent depăşeşte suma de depăşeşte suma de 2 milioane de lei, urmare a sustragerii de la plata TVA către bugetul de stat.
La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti au fost aduse 15 persoane pentru audieri.
Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri din cadrul BCCO Bucureşti şi cu sprijinul luptătorilor din cadrul BSIJ.
Suportul informativ a fost asigurat de către DGIPI.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.