- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.10.2012, 10:00)
- Departamentul Eveniment , Livia Ispas ,
Percheziţii în Bihor: Este vizată o grupare care a dedus ilegal TVA de 12 milioane euro. Nouă persoane, urmărite penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani
Nouă bihoreni sunt urmăriţi penal în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, fiind acuzaţi că au creat un circuit evazionist care funcţiona în toată ţara, numai în judeţul Bihor fiind identificate peste 300 de firme care au beneficiat de facturile fictive emise de către grupare.
Urmărește
1104 afișări
Percheziţii în Bihor, fiind vizată o grupare care a dedus ilegal TVA de aproximativ 12 milioane euro (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Poliţiştii bihoreni au făcut, miercuri, 11 percheziţii domiciliare în municipiul Oradea şi în alte localităţi din judeţul Bihor, în cadrul unui dosar penal în care nouă persoane sunt acuzate că au prejudiciat statul cu peste 12 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.
Membrii grupării sunt suspectaţi că au emis facturi fictive în valoare de peste 50 de milioane de euro, în numele unor societăţi pe care le controlau, prin care atestau în mod nereal livrarea unor produse sau servicii către diferite firme beneficiare din întreaga ţară, acestea din urmă deducând astfel ilegal TVA în valoare de aproximativ 12 milioane de euro.
Poliţiştii de investigare a fraudelor din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor au început urmărirea penală faţă de nouă bihoreni, cu vârste între 21 şi 72 de ani, acuzaţi de evaziune fiscală, spălare de bani şi, respectiv, complicitate la aceste infracţiuni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Cele nouă persoane sunt suspectate de anchetatori că, începând cu anul 2010, au constituit sau preluat 34 de societăţi comerciale fără intenţia de a derula vreo operaţiune comercială licită, iar ulterior, în numele acestor firme, au emis facturi nereale care atestau livrarea unor produse sau servicii către diferite societăţi beneficiare din judeţul Bihor şi din ţară.
"Scopul pentru care reprezentanţii firmelor beneficiar au urmărit înregistrarea în contabilitate a respectivelor facturi este acela de a sustrage societăţile comerciale de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, precum şi de a retrage din patrimoniile societăţilor, sub o aparenţă de legalitate, sume importante de bani, în numerar", a precizat Poliţia Română.
Firmele beneficiar au efectuat plata contravalorii facturilor prin transfer bancar, pentru a crea astfel aparenţa unui circuit comercial licit.
"Sumele de bani au fost retrase în aceeaşi zi de către suspecţi, în baza unor borderouri de achiziţie care cuprind de asemenea date nereale, iar în schimbul uni comision, reprezentând procent din valoarea sumei retrase, acestea au fost predate de către suspecţi reprezentanţilor firmelor care au efectuat plăţile", a mai arătat Poliţia Română.
Cei nouă membri ai grupării sunt acuzaţi că au beneficiat de un comision cuprins între 5 şi 10 procente din sumele de bani retrase şi predate către reprezentanţii societăţilor beneficiare ale acestui circuit evazionist care funcţiona în întreaga ţară.
Doar în judeţul Bihor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au identificat peste 300 de societăţi comerciale care au beneficiat de facturile fictive emise de către grupare.
Membrii grupării vor fi duşi, după percheziţii, la sediul IPJ Bihor pentru audieri.
Percheziţiile la domiciliile membrilor grupării sunt făcute de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, sub coordonarea procurorilor de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.
Citește pe alephnews.ro: Cacealmaua prezidențialelor: Ciolacu anunță că săptămâna viitoare „fixează data alegerilor”. PSD va face sondaje pentru Crin Antonescu, Călin Georgescu, Elena Lasconi, Nicuşor Dan și George Simion/ PNL va face sondaje pentru Ilie Bolojan
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Fără precedent: O companie aeriană folosită de milioane de români dă în judecată un pasager. Reprezentanţii companiei spun că ceea ce a făcut acesta este total inacceptabil
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Patronul FCSB i-a îngrozit pe locuitorii unei celebre stațiuni din România! Și-a făcut stână, dar... Câinii lui Gigi Becali le-au
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe