- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.02.2013, 09:13)
- Departamentul Eveniment
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe, într-un caz de evaziune fiscală de peste 1,5 milioane lei
Poliţiştii fac, miercuri dimineaţă, 13 percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Călăraşi, Olt şi Constanţa, fiind vizaţi 13 membri ai unui grup infracţional organizat care ar fi înşelat cu peste 1,5 milioane de lei 13 firme, de la care au cumpărat bunuri cu file CEC şi bilete la ordin false.
Urmărește
602 afișări
Percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe, într-un caz de evaziune fiscală de peste 1,5 milioane lei (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)
Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii bucureşteni de la investigarea fraudelor, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti, iar la finalul acestora suspecţii vor fi duşi la audieri.
Cei 13 membri ai grupului infracţional sunt suspectaţi că în perioada 2010 - 2012 ar fi cesionat fictiv mai multe "societăţi fantomă", după ce le-ar fi folosit pentru a cumpăra fraudulos diverse bunuri, înşelând astfel 13 entităţi juridice cu peste 1,55 milioane de lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
"Din datele obţinute de poliţiştii bucureşteni a rezultat că reţeaua infracţională înfiinţa firme fictive, prin intermediul cărora stabileau relaţii comerciale cu diferite societăţi de bună-credinţă. În baza acestor relaţii, membrii grupării cumpărau diverse bunuri, pentru plata cărora emiteau în fals file CEC sau bilete la ordin. Ulterior, atunci când părţile vătămate doreau să încaseze sumele de bani cuvenite, instrumentele de plată le erau refuzate de către unităţile bancare, întrucât în conturile menţionate nu existau bani", se arată într-un comunciat de presă al Poliţiei Captialei.
Printre cele 13 firme înşelate de membrii grupului infracţional este şi Arcelor Mittal, de la care aceştia ar fi cumpărat oţel beton, au precizat surse din rândul anchetatorilor.
După ce suspecţii înşelau societăţile comerciale, pentru a nu fi identificaţi şi pentru a-şi putea continua activitatea infracţională, liderul grupării demara procedurile pentru cesionarea firmelor, contractele de cesiune fiind întocmite în fals de către unul dintre membrii reţelei infracţionale.
Produsele obţinute prin înşelarea societăţilor de bună-credinţă erau introduse în patrimoniul altor firme, cu ajutorul unor documente de provenienţă falsificate şi vândute ulterior cu respectarea prevederilor fiscale, banii astfel obţinuţi fiind investiţi în alte operaţiuni comerciale licite, membrii grupării fiind astfel suspectaţi şi de spălare de bani.
Din primele cercetări, poliţiştii bucureşteni au stabilit că fiecare membru avea un rol bine stabilit în cadrul grupului.
Astfel, liderul reţelei, Gheorghe Mihai, coordona şi îndruma activitatea celorlalţi membri ai grupării, acţionând în vederea cesionării societăţilor fictive odată ce acestea fuseseră utilizate pentru comiterea faptelor. Surse din rândul anchetatorilor au precizat că Gheorghe Mihai este "de profesie avocat".
Iulian T., un membru important al reţelei, falsifica documentele de cesionare, biletele la ordin şi filele CEC ce ar fi fost folosite la înşelarea firmelor. Acesta s-ar fi prezentat potenţialelor victime sub identităţi false, spunând că este reprezentant al societăţii fictive, stabilind relaţiile comerciale în baza cărora erau apoi cumpărate în mod fraudulos bunurile.
"Cu privire la activitatea acestui membru al grupării, poliţiştii bucureşteni au descoperit că T. Iulian ar fi încheiat şi semnat în fals mai multe contracte de vânzare-cumpărare pentru diferite mărfuri, contracte de transport, precum şi contracte de închiriere a unor sedii şi depozite", a precizat Poliţia Capitalei.
Ceilalţi membri ai grupului erau folosiţi ca intermediari în relaţiile comerciale încheiate cu diferitele societăţi, participau la transportul şi descărcarea bunurilor provenite din înşelăciuni, falsificau facturi fiscale şi completau în fals documente şi instrumente de plată.
"Drept exemplu, menţionăm situaţia în care, în perioada 2010 - 2012, membrii grupului, la solicitarea lui M. Gheorghe, ar fi falsificat documentele contabile ale unei societăţi comerciale, cu scopul de a crea aparenţa unei societăţi comerciale solvabile, aflată în circuitul comercial, în vederea inducerii în eroare a unor eventuali parteneri comerciali", se mai arată în comunicatul citat.
Anchetatorii au mai stabilit că după falsificarea documentelor, acestea erau depuse la organul fiscal, astfel că, societatea figura ca fiind una cu o activitate dezvoltată şi cu o cifră de afaceri foarte mare, "fapt de natură a crea imaginea unui partener comercial licit şi de încredere".
În acest caz se fac cercetări pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani şi transmiterea fictivă a părţilor sociale ale unei societăţi comerciale în scopul sustragerii de la urmărirea penală, a precizat Poliţia Capitalei.
Acţiunea este o continuare a unei ample investigaţii desfăşurate în 2012. La 8 mai 2012 au fost făcute 23 de percheziţii în Bucureşti şi în patru judeţe, în urma cărora Poliţia Capitalei a reuşit destructurarea unui grup infracţional coordonat tot de Gheorghe Mihai, de 34 de ani.
"În fapt, la acea dată, poliţiştii bucureşteni au stabilit în sarcina acestuia faptul că, împreună cu T. Iulian,de 27 de ani şi N. Florin de 47 de ani, prin utilizarea unor documente falsificate, ar fi obţinut mai multe credite pentru achiziţionarea de electronice şi electrocasnice, prejudiciind astfel cu peste 500.000 de lei mai multe societăţi comerciale", a precizat Poliţia Capitalei.
În urma acţiunii din mai 2012, cei trei, împreună cu alţi zece membri ai grupării, au arestaţi preventiv şi ulterior trimişi în judecată, în baza probatoriului prezentat de poliţiştii Capitalei.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este femeia care a construit de la zero compania al cărei scop este să rezolve în ţara noastră cea mai mare problemă a omenirii
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe