- Home
- Social
- HUNEDOARA, (08.10.2012, 09:04)
- Departamentul Eveniment , Livia Ispas ,
Percheziţii în Hunedoara, într-un caz de evaziune fiscală de 1,8 milioane euro: Un fost adjunct al fostului şef al Poliţiei Hunedoara, vizat
Procurorii DIICOT fac, luni dimineaţă, zece percheziţii în judeţul Hunedoara, la locuinţele a 11 persoane şi la firmele controlate de acestea, suspectate de evaziune fiscală şi delapidare, prin care au produs un prejudiciu de 1,8 milioane de euro.
Urmărește
910 afișări
Percheziţii în Hunedoara, într-un caz de evaziune fiscală de 1,8 milioane euro (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)
Un fost adjunct al fostului şef al Poliţiei municipiului Hunedoara şi omul de afaceri Florin Gheorghe Uscatu, fost finanţator al echipei de fotbal de liga a II-a Corvinul 2005, sunt vizaţi în dosarul de evaziune fiscală şi delapidare cu prejudiciu de 1,8 milioane de euro, spun surse judiciare.
Potrivit unor surse judiciare, printre cei vizaţi în dosarul de evaziune fiscală şi delapidare, cu prejudiciu de 1,8 milioane de euro, se numără şi Adrian Filer, fost adjunct al fostului şef al Poliţiei municipiului Hunedoara în perioada 1998 - 2005, care după ce s-a pensionat a devenit administratorul unei societăţi care deţine şi un centru de colectare a fierului vechi.
Conform surselor citate, vizat în acest dosar este şi omul de afaceri Florin Gheorghe Uscatu, fost finanţator al echipei de fotbal de liga a II-a Corvinul 2005.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Misterul accidentului aviatic din Coreea de Sud se adânceşte. Datele de zbor şi înregistrările audio s-au oprit cu 4 minute înainte de accident. Investigator: "Este rar"
-
ANALIZĂ ZF. În România importurile asigură 60% din consumul de produse lactate în România
-
Ion Cristoiu: O moştenire a Războiului Rece: NATO
Filer, Uscatu şi Cupetiu sunt implicaţi într-o amplă afacere de achiziţionare, prin cesiune, a mai multor societăţi comerciale, pe care le-au utilizat pentru derularea de achiziţii intracomunitare, prin interpunerea lor în relaţiile comerciale dintre partenerii externi din Uniunea Europeană şi beneficiarii reali ai mărfurilor, respectiv societăţile comerciale administrate de către liderii grupării, din municipiul Hunedoara. Beneficiarul este Cupetiu, susţin sursele citate.
Surse judiciare afirmau că Uscatu a fost implicat în mai multe scandaluri legate de colectarea şi comercializarea fierului vechi. El a fost reţinut, în februarie, alături de alte persoane, între care şi finanţatorul FC Hunedoara, Silvian Toma, în urma unor descinderi privind evaziunea fiscală şi spălarea de bani în care prejudiciul a fost estimat la 20 de milioane de euro. Uscatu este cercetat în libertate în acest dosar.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DICOT) - Serviciul Teritorial Alba-Iulia, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia, au destructurat un grup infracţional format din 11 persoane suspectate de evaziune fiscală şi delapidare.
Potrivit anchetatorilor, membrii gruparii au obţinut beneficii financiare substanţiale din efectuarea de operaţiuni comerciale cu produse laminate şi fier vechi şi sustragerea societăţilor pe care le administrează de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, în special TVA.
"Astfel, ca mod de operare, învinuiţii au achiziţionat, prin cesiune, mai multe societăţi comerciale, pe care le-au utilizat pentru derularea de achiziţii intracomunitare, prin interpunerea lor în relaţiile comerciale dintre partenerii externi din Uniunea Europeană şi beneficiarii reali ai mărfurilor, respectiv societăţile comerciale administrate de către liderii grupării, din municipiul Hunedoara", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.
Societăţile intermediare controlate de membrii grupării facturau mărfurile achiziţionate din UE către firmele beneficiare fără calculul legal al TVA datorat bugetului de stat şi la aproximativ acelaşi preţ cu cel de achiziţie din import, realizând astfel o fraudă de tip "carusel".
În această modalitate, societăţile comerciale beneficiare deduceau ilegal TVA şi practicau un preţ de vânzare diminuat faţă de preţul real al mărfurilor.
Prejudiciul produs de membrii grupării în acest mod a fost estimat la 1.800.000 de euro.
Procurorii şi poliţiştii fac zece percheziţii, la locuinţele membrilor grupării şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţul Hunedoara, urmând ca 11 persoane să fie duse la audieri, la sediul DIICOT.
Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI şi DGIPI.
Citește pe alephnews.ro: FT: Donald Trump și-a revizuit promisiunea de campanie de a pune capăt războiului din Ucraina în „24 de ore”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
J-Hope, membrul BTS, pleacă în turneul „Hope on the Stage”. Este primul turneu solo după încheierea serviciului militar
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Fără precedent: O companie aeriană folosită de milioane de români dă în judecată un pasager. Reprezentanţii companiei spun că ceea ce a făcut acesta este total inacceptabil
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Patronul FCSB i-a îngrozit pe locuitorii unei celebre stațiuni din România! Și-a făcut stână, dar... Câinii lui Gigi Becali le-au
CANCAN.RO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe