PERCHEZIŢII ÎN OLT, într-un caz de evaziune de un milion de euro. Printre suspecţi, patru poliţişti şi opt funcţionari

Procurorii DIICOT fac, miercuri, 19 percheziţii în Olt şi Dolj, fiind vizată o grupare formată din 24 de persoane suspectate de şantaj, evaziune fiscală şi abuz în serviciu, printre suspecţi fiind doi comisari şefi şi doi inspectori de la Poliţia Olt, precum şi opt angajaţi de la DGFP Olt.

Urmărește
1600 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII ÎN OLT, într-un caz de evaziune de un milion de euro. Printre suspecţi, patru poliţişti şi opt funcţionari

PERCHEZIŢII ÎN OLT, într-un caz de evaziune de un milion de euro. Printre suspecţi, patru poliţişti şi opt funcţionari (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Craiova, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 24 de persoane suspectate de şantaj, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare şi spălarea banilor.

Anchetatorii percheziţionează 19 imobile ale membrilor grupării, din judeţele Olt şi Dolj. La finalul percheziţiilor, 30 de persoane vor fi duse pentru audieri la sediul DIICOT, urmând ca procurorii să decidă dacă acestea vor fi reţinute.

Potrivit DIICOT, liderul grupării era Laurenţiu Ilie Lazăr, comisar şef de politie la IPJ Olt - Serviciul de Investigarea Fraudelor. Acesta a fost sprijinit de alţi trei colegi, un comisar şef şi doi inspectori principali de poliţie de la acelaşi serviciu.

Cei patru poliţişti sunt acuzaţi că ar fi făcut cercetări în dosare penale privind cauze economice faţă de persoane din mediul de afaceri din judeţul Olt, petnru a le determina să încheie contracte de monitorizare, pază şi protecţie cu o firmă din Slatina administrată de soţia liderului grupării.

Ulterior, cei patru au făcut abuziv cercetări faţă de funcţionari publici de la Direcţia Generală de Finanţe Publice (DGFP) Olt, APIA Olt sau Direcţia Vamală Craiova care au respins cereri de rambursare de TVA sau alte solicitari formulate de firmele protejate de membrii grupării.

"Sub coordonarea ofiţerilor de poliţie, membrii grupării au obţinut beneficii financiare din introducerea ilegală pe teritoriul României a unor aparate de joc de tipul slot-machines şi înlocuirea plăcii de bază cu una contrafăcută, aparatele fiind amplasate în baruri sau discoteci pe raza judeţelor Olt, Dolj, Teleorman, Mehedinţi", a precizat DIICOT într-un comunicat de presă.

Procurorii au precizat că în această cauză mai sunt cercetaţi şi opt funcţionari de la DGFP Olt, suspectaţi că au aprobat ilegal pentru o firmă din Olt rambursări de TVA de aproximativ trei milioane de lei.

Prejudiciul total cauzat de această grupare a fost estimat la peste un milion de euro.

Suportul tehnic şi informativ în această cauză a fost asigurat de către DGA, SRI şi DGIPI.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Ion Voicu, cei doi adjuncţi ai acestuia, Valerian Iliescu şi Emilian Mladen, şeful Poliţiei oraşului Balş, Ion Sotea, şi alţi opt poliţişti cu funcţii de conducere sunt cercetaţi disciplinar în urma unui control care a avut loc la solicitarea ministrului Administraţiei şi Internelor, anunţa în 10 decembrie Ministerul Administraţiei şi Internelor.

De asemenea, alţi nouă poliţişti, dintre care doi cu funcţii de conducere, au primit atenţionări, a precizat MAI.

Poliţiştii ar fi cercetaţi disciplinar pentru management defectuos şi lipsă de reacţie în combaterea infracţionalităţii stradale, în urma unui denunţ formulat de un poliţist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici