- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.02.2024, 14:09)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Percheziţii în România într-un dosar de furturi de aparatură stomatologică în Franţa
Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut 22 de percheziţii în România în cadrul unui dosar penal în care sunt cercetaţi membrii unui grup organizat de criminalitate itinerantă, specializat în comiterea de furturi de aparatură stomatologică, pe teritoriul Franţei. Prejudiciul: 4,5 milioane euro.
Urmărește
237 afișări
Percheziţii în România într-un dosar de furturi de aparatură stomatologică în Franţa
Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut marţi 22 de percheziţii domiciliare, la persoane fizice şi juridice, în judeţele Tulcea (10), Maramureş (5), Iaşi(4), Suceava (2) şi Braşov (1), în cadrul unui dosar penal în care sunt cercetaţi membrii unui grup organizat de criminalitate itinerantă, specializat în comiterea de furturi de aparatură stomatologică, pe teritoriul Franţei.
Persoanele vizate ar fi membrii unui grup organizat, cercetate de autorităţile franceze într-un dosar care vizează fapte de furt în grup infracţional organizat, tăinuire de bunuri provenind din furt în grup infracţional organizat, participare la o asociaţie de răufăcători în vederea săvârşirii unei infracţiuni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Totodată, în acest dosar, autorităţile franceze au solicitat sprijin în cadrul cooperării judiciare internaţionale în materie penală prin Jurisdicţia Inter-Regională Specializată (JIRS) din Nancy – Franţa, care a formulat mai multe ordine europene de anchetă ce au fost primite la DIICOT – Structura Centrală, din România.
Din aceste activităţi de cooperare a rezultat că membrii grupului organizat ar fi comis, în perioada aprilie 2022 – noiembrie 2023, 19 furturi, pe întreg teritoriul Franţei, acestea vizând peste 3.000 de bunuri din societăţi care ar fi fabricat sau comercializat aparatură stomatologică.
Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 4.500.000 de euro.
Astfel, în urma percheziţiilor din România au fost depistate 8 persoane cercetate, în cauză. Acestea au fost reţinute, urmând a fi predate judecătorilor din cadrul curţilor de apel competente, pentru a dispune cu privire la predarea lor.
De asemenea, alte 4 persoane au fost duse la sediul poliţiei, pentru audieri, în calitate de martor.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aparate şi instrumente medicale stomatologice, despre care există bănuiala rezonabilă ca ar fi fost furate din Franţa (aparatură stomatologică şi accesorii pentru aceasta - scanere intraorale, implantoare, sisteme de magnificaţie, seringi electronice), 16.500 de euro, telefoane mobile ale membrilor grupării şi înscrisuri.
De asemenea, au fost ridicate, întrucât erau deţinute ilegal, o replică armă, un pistol neletal, o armă lungă letală, ce erau suspuse regimului autorizării, 106 cartuşe cu glonţ de 9 mm (6 în judeţul Suceava şi 100 în judeţul Tulcea), precum şi alte mijloace de probă.
Pe lângă acestea, având în vedere depistarea în judeţul Tulcea a mai multor bunuri (în special scule/unelte electrice) de provenienţă nejustificată, care însă nu au legătură cu dosarul instrumentat de autorităţile judiciare franceze, poliţiştii de investigaţii criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, au constituit un alt dosar penal, urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup organizat şi tăinuire.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe