PERCHEZIŢII la clubul Sportul Studenţesc. Vasile Şiman este suspectat de evaziune de 1,6 milioane lei. Surse: Avea documente fictive privind plata salariilor fotbaliştilor

Poliţiştii au găsit, joi, la verificările de la sediul social al clubului Sportul Studenţesc, documente din care reiese că salariile fotbaliştilor au fost plătite, deşi aceştia nu şi-au mai primit drepturile salariale din ianuarie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.

Urmărește
871 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII la clubul Sportul Studenţesc. Vasile Şiman este suspectat de evaziune de 1,6 milioane lei. Surse: Avea documente fictive privind plata salariilor fotbaliştilor

Vasile Şiman (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, la sediul social al clubului Sportul Studenţesc, din strada Mihail Moxa, în Sectorul 1 al Capitalei, s-au găsit înscrisuri din care reiese că salariile fotbaliştilor sunt achitate la zi, existând suspiciunea că actele respective au fost falsificate de conducerea clubului, pentru ca jucătorii să nu poată fi declaraţi liberi de contract de către instanţele sportive, pentru neplata drepturilor salariale.

Totodată, fotbaliştii de la Sportul Studenţesc s-au plâns că Vasile Şiman i-a înşelat atunci când au semnat contractele cu clubul. Aceştia susţin că au fost puşi de patronul clubului Sportul Studenţesc să semneze contracte în alb, asigurându-i că perioada în care se vor afla sub contract nu va depăşi doi ani. La finalul perioadei, când au vrut să plece la alte echipe, fotbaliştii au aflat că în acte erau trecute perioade mult mai lungi, de până la cinci ani, au mai spus sursele citate.

În ce priveşte acuzaţia de evaziune fiscală, sursele citate au precizat că este vorba despre o sesizare formulată de ANAF, în care s-a comunicat faptul că Sportul Studenţesc nu a mai plătit impozitele pe ultimii cinci ani, prejudiciul fiind estimat la 1,6 milioane de euro.

Vasile Şiman şi administratorul clubului, Elena Claudia Iordăchescu, sunt suspectaţi de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals sub semnătură privată, au precizat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Poliţia Capitalei a anunţat că se fac verificări economico-financiare la o societate comercială, în cadrul unui dosar penal privind posibila săvârşire de către reprezentanţii firmei a unor infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

"În fapt, poliţiştii bucureşteni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în perioada aprilie 2007 - februarie 2013, administratorul şi finanţatorul societăţii comerciale ar fi reţinut şi nu ar fi vărsat, în termenul legal de 30 de zile de la scadenţă, impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă către bugetul consolidat al statului român, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de lei", a precizat Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Poliţia Capitalei a precizat că a fost sesizată de mai mulţi angajaţi ai societăţii "cu privire la posibile inadvertenţe la modalitatea de încheiere şi derulare a contractelor de prestări servicii, la plata remuneraţiei şi a primelor de joc în perioada anilor 2010 - 2012, precum şi la refuzul reprezentanţilor societăţii comerciale de a plăti drepturile salariale aferente lunilor ianuarie - martie 2013".

Verificările sunt făcute de poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, coordonaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Mijlocaşul Viorel Ferfelea declara, în 10 aprilie, pentru MEDIAFAX, că a formulat o plângere penală împotriva finanţatorului Sportului Studenţesc, Vasile Şiman, pe care îl acuză de fals în înscrisuri oficiale.

"Am făcut o plângere penală împotriva lui Vasile Şiman pentru ceea ce se întâmplă la Sportul. A adus acte pe care nu le mai ia nimeni în seamă în afara comisiilor sportive. A venit cu nişte dispoziţii de plată în care nu există semnătura mea şi în care scrie că am luat o mie de euro. Am fost declarat liber de contract pe fond, dar acum mi s-a băgat recurs. Cei de la club au venit cu dispoziţii de plată în care, pe lângă faptul că îmi acoperă toată suma, mă scot şi dator cu vreo mie şi ceva de euro", spunea atunci Ferfelea.

Viorel Ferfelea preciza că va trebui să se prezinte la antrenamentele echipei Sportul Studenţesc până la o decizie definitivă a instanţelor sportive.

"Până nu se dă decizia definitivă, eu aparţin în continuare de clubul Sportul Studenţesc, dar unde aş putea să mă antrenez, când ei nu îmi oferă nimic dintre lucrurile pe care se obligă să le respecte?! Am mai reclamat că nu îmi oferă condiţii pentru antrenament, că nu mă lasă să mă pregătesc. Am făcut o plângere penală la care am adăugat actele false. El a venit cu un contract de închiriere, care nu era semnat nici de mine şi nici de proprietarul la care am stat", spunea Ferfelea.

Mijlocaşul preciza că plângerea formulată de el împotriva lui Şiman va fi urmată şi de ceilalţi 14 coechipieri ai săi, care nu au fost lăsaţi să se antreneze la baza sportivă din Regie începând cu luna ianuarie.

"Gestul meu va fi urmat şi de ceilalţi colegi, chiar dacă vor câştiga sau nu la comisii. În afara celor 15 jucători mai sunt şi alte persoane care au făcut plângere penală împotriva clubului, cei de la bucătărie, foştii angajaţi", adăuga Ferfelea.

Jucătorii Sportului Studenţesc au intrat în conflict cu finanţatorul Vasile Şiman din cauza restanţelor salariale pe care clubul le are faţă de ei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici