- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.02.2013, 08:30)
- Livia Ispas
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Percheziţii la liderii şi membrii clanurilor "Cămătarii" şi "Sportivii". Sile şi Nuţu Cămătaru, duşi la audieri
Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut, vineri, 115 percheziţii la lideri şi membri ai clanurilor "Cămătarii" şi "Sportivii", într-un dosar de tentativă de omor, lipsire de libertate şi şantaj, 80 de suspecţi, printre care Sile şi Nuţu Cămătaru, urmând să fie duşi la audieri.
Urmărește
2182 afișări
Percheziţii la liderii şi membrii clanurilor "Cămătarii" şi "Sportivii". Sile şi Nuţu Cămătaru, duşi la audieri (Imagine: Catalina Filip/Arhiva Mediafax Foto)
Percheziţiile la liderii şi membrii clanurilor "Cămătarii" şi "Sportivii" au legătură şi cu conflictul violent care a avut loc în Popeşti-Leordeni, în noiembrie anul trecut, când un bărbat a fost împuşcat în piept, potrivit unor surse apropiate anchetei.
Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut vineri 115 percheziţii la lideri şi membri ai clanurilor "Cămătarii" şi "Sportivii", printre cei vizaţi fiind şi Sile şi Nuţu Cămătaru.
Potrivit anchetatorilor, acţiunea de amploare vizează două dintre cele mai importante grupări infracţionale din Bucureşti şi Ilfov, liderii clanurilor "Cămătarii" şi "Sportivii" fiind Ion Balint, zis "Nuţu Cămătaru" şi Vasile Balint, zis "Sile Cămătaru", respectiv Florin Robert Nica zis "Nica" şi Cristian Radu Roşca, zis "Roşca".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
Ion şi Vasile Balint au fost duşi la audieri, după percheziţiile făcute la casele lor. Anchetatorii vor audia în acest caz 80 de persoane suspectate de implicarea în infracţiuni cu violenţă.
Activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.
Astfel, în perioada 2008 - 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, "în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti", situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane.
Anchetatorii au mai stabilit că membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, "generatoare de beneficii financiare substanţiale", în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă.
"Modalitatea violentă în care au acţionat suspecţii, expunerea publică cu ocazia faptelor comise cat şi folosirea armelor de foc au generat în rândul victimelor şi a opiniei publice un sentiment de teamă şi au fost de natură a tulbura grav ordinea şi liniştea publică", a precizat Poliţia Română.
Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti fac 115 percheziţii domiciliare, urmând să fie audiate 80 de persoane, printre care şi liderii grupărilor.
În această cauză se fac cercetări faţă de 67 de persoane, acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.
La acţiune participă 400 de poliţişti, fiind efectuată cu sprijinul jandarmilor. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DOS, SRI şi DIPI.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe