Percheziţii la persoane care au luat indemnizaţii de creştere a copilului folosind acte false. Director AJPIS Galaţi: Agenţia nu are nicio implicare în dosare ilegale privind indemnizaţii

Conducerea Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Galaţi susţine că nu are nicio implicare şi nu are cunoştinţă despre dosare ilegale pentru obţinerea unor indemnizaţii de creştere a copilului, în urma percheziţiilor făcute, marţi, de poliţişti la persoane suspectate de înşelăciune.

Urmărește
572 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la persoane care au luat indemnizaţii de creştere a copilului folosind acte false. Director AJPIS Galaţi: Agenţia nu are nicio implicare în dosare ilegale privind indemnizaţii

Percheziţii la persoane care au luat indemnizaţii de creştere a copilului folosind acte false (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"AJPIS Galaţi nu are nicio implicare" (n.r. - în acest caz), a declarat telefonic corespondentului MEDIAFAX directorul AJPIS Galaţi, Răzvan Avram.

Potrivit unor surse, cel mai probabil, schema prin care s-au obţinut ilegal indemnizaţii de creştere a copilului folosindu-se adeverinţe de venit false presupune un scenariu prin care persoane din Bucureşti ar fi deschis nişte firme fantome în judeţul Galaţi, la care ar fi angajat fictiv persoane cu domiciliul în Capitală. Acestea din urmă s-ar fi putut adresa ulterior Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială din Bucureşti, de unde ar fi reuşit să obţină ilegal indemnizaţiile de creştere a copilului.

Directorul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Galaţi, Răzvan Avram, susţine că nu are cunoştinţă despre dosare ilegale pentru obţinerea de indemnizaţii de creştere a copilului, declaraţia fiind făcută telefonic corespondentului MEDIAFAX de către directorul AJPIS Galaţi, în urma percheziţiilor desfăşurate, marţi, în Bucureşti şi judeţul Galaţi, de către poliţişti la persoane suspectate de înşelăciune.

Poliţiştii au făcut, marţi, 21 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Galaţi, la persoane suspectate de înşelăciune, după ce au luat indemnizaţii de creştere a copilului folosind adeverinţe de venit falsificate, emise de trei firme fantomă, şi au obţinut ilegal aproximativ 1,1 milioane de lei.

Anchetatorii vor duce la audieri 68 de persoane, dintre care 31 de suspecţi şi restul martori, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, într-un dosar în care se fac cercetări pentru înşelăciune.

"În perioada februarie - martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 1, au documentat activitatea unui grup nestructurat, format din 31 de membri, specializat în săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului, care nu erau angajaţi la societăţi comerciale, foloseau adeverinţe de venit falsificate, pe care le prezentau Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, pentru a obţine indemnizaţia de creştere a copilului.

Suspecţii apelau în acest sens la persoane care aveau trei societăţi de tip "fantomă", cu obiect de activitate pază şi consultanţă, şi care îi angajau în mod fictiv în funcţii de manageri, cu salarii de aproximativ 4.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici