- Home
- Social
- CONSTANŢA, (25.04.2013, 20:50)
- Andreea Unturica , Cosmin Vaideanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Perdele forestiere în Lunca Dunării împotriva deşertificării
Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Ana Varga, a anunţat că din această toamnă va începe un program de realizare a perdelelor forestiere în Lunca Dunării pentru a se împiedica deşertificarea.
Urmărește
816 afișări
Perdele forestiere în Lunca Dunării împotriva deşertificării (Imagine: Radu Aneculaesi/Mediafax foto)
"Trebuie să facem un program amplu pe toată Lunca Dunării de împădurire, de creare a acestor perdele forestiere, pentru a preveni fenomenul de deşertificare. În perioada următoare noi vom demara acest program, am discuţii cu preşedinţi de consilii judeţene, cu primari din localităţile din Lunca Dunării pentru a vedea cum să venim cât mai bine în sprijinul lor pentru implementarea acestor proiecte. Vom începe din această toamnă finanţarea acestui program naţional în care implicăm mai multe ministere cu responsabilitate în amenajarea teritoriului şi mă gândesc la Ministerul Dezvoltării şi la Ministerul Mediului şi vom face acest program multianual", a declarat Lucia Ana Varga, joi, la Constanţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Ministrul susţine că o problemă este cea a terenurilor pe care vor fi realizate aceste perdele forestiere deoarece primarii susţin că nu deţin asemenea suprafeţe decât în zona de păşune.
"Avem o problemă pe care trebuie să o clarificăm, cea a terenurilor. Am avut discuţii cu mulţi primari, cu mulţi proprietari de terenuri, primarii spun, pe bună dreptate, că nu prea au la dispoziţie terenuri decât păşunile. Trebuie să discutăm cu Ministerul Agriculturii să vedem din terenurile aflate în responsabilitatea lor pe ce suprafaţă putem să face aceste împăduriri", a explicat Lucia Ana Varga.
De asemenea, ea a mai spus că încearcă să găsească o soluţie pentru a-i determina pe proprietarii de terenuri să devină parte a acestui proiect.
"Vrem să găsim o soluţie pentru a-i co-interesa pe proprietarii de terenuri să devină parte în acest propiect pentru că dacă mergem cu exproprierea nu vom rezolva problema pentru că este o procedură extrem de greoaie. Sigur vom face exproprierile acolo unde avem obligaţia să facem perdele, în special de-a lungul căilor de comunicaţii, dar pe partea de creare de perdele forestiere pentru prevenirea deşertificării acolo vrem să co-interesăm proprietarii să devină parte în proiect", a menţionat ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură.
Lucia Ana Varga a participat, joi, la o întâlnire cu autorităţile din judeţul Constanţa, desfăşurate la sediul Prefecturii.
În cadrul discuţiilor avute cu primarii din judeţ, edilul din Hârşova, Tudor Nădrag, a spus că sunt 1.000 de hectare inundate în zona sa şi că ANIF susţine că nu poate folosi cele două pompe de desecare pentru că nu are fonduri.
"În incinta zonei îndiguite Hârşova - Ciobanu avem inundate prin infiltraţii o mie de hectare. În zona noastră sunt două staţii de desecare, care nu funcţionează. ANIF dă vina pe Apele Române, Ministerul Agirculturii pe Ministeruil de Interne pentru că nu există banii suficienţi pentru a porni aceste staţii care ar asigura desecarea", a transmis primarul din Hârşova ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură.
Lucia Ana Varga l-a asigurat că situaţia se va rezolva fiind alocate fonduri pentru aceste probleme.
"Ministerul Agriculturii a introdus în şedinţă de Guvern o Ordonanţă prin care se alocă fonduri pentru ANIF pentru aceste lucrări. Eu am fost la Dolj, deja acolo au venit fondurile şi sunt conviscă că şi aici vor veni", a spus Lucia Ana Varga.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe