Pericolele şcolii online. Părinţii şi profesorii cer ajutorul Ministerului de Interne

  • Managerii şcolilor din România pregătesc clasele pentru cursuri online, cumpărând computere şi camere web.
  • Unii părinţi şi dascăli se tem că imagini de la cursuri pot ajunge în spaţiul public. De aceea, preşedintele Asociaţiei Părinţilor spune că va cere sprijin de la MAI.
  • Eliza Oprişan, mama unui copil care merge în clasa zero, nu este de acord să-i fie filmat copilul. Se teme că imaginile l-ar putea transforma într-o victimă.
Urmărește
724 afișări
Imaginea articolului Pericolele şcolii online. Părinţii şi profesorii cer ajutorul Ministerului de Interne

Pericolele şcolii online. Părinţii şi profesorii cer ajutorul Ministerului de Interne

Au mai rămas două săptămâni până începe şcoala şi încă nu se ştie cum vor fi organizate cursurile. Totuşi, unităţile de învătământ se pregătesc.

Alina Ciucă, managerul unei şcoli din Craiova, a cumpărat camere video, calculatoare şi videoproiectoare pentru toate cele 17 săli de clasă. Investiţia se ridică la aproximativ 27 mii lei, însă Alina ia în calcul ca în clase să fie doar jumătate dintre elevi, iar ceilalţi să participe la cursuri online.

„Eu, fiind în clasă cu elevii mei, încep şi le scriu problema.(...) Aşadar, eu pot să scriu pe tablă: se consideră triunghiul A,B,C...(…) Deja se vede, ceea ce este capturat acolo, vede copilul de acasă”, explică Alina Ciucă, directorul Şcolii Gimnaziale Sf. Dumitru din Craiova.

Astfel de planuri îşi fac şi alţi directori de şcoli. Totuşi, nu toţi părinţii sunt de acord cu şcoala online.

Eliza Oprişan, mama unui copil care merge în clasa zero, nu este de acord să-i fie filmat copilul. Se teme că imaginile l-ar putea transforma într-o victimă.

„Nu sunt de acord cu filmarea copilului şi nici cu fotografii pentru că ar putea ajunge filmările de acest fel pe diferite site-uri obscure unde ar putea fi folosite de diferiţi indivizi, în dezavantajul lui. Sau pe alte site-uri unde copilul ar fi ridiculizat”, este de părere Eliza Oprişan.

Chiar şi unii dascăli refuză să fie filmaţi în timpul orelor, de teamă să nu ajungă pe reţelele de socializare.

„Există pericolul acesta fără doar şi poate, pentru că se poate filma cu un telefon mobil laptopul sau tableta respectivă (...) Putem vedea cu toţii, prin înregistrarea pe care o face un elev, un părinte, ce se întâmplă într-o clasă. Şi se pot face tot felul de comentarii la adresa unui profesor, a unor elevi”, consideră Constantin Lungulescu, preşedintele Sindicatului Spiru Haret din Dolj.

Ca să evite problemele, reprezentanţii şcolilor se gândesc să trimită o adresă Ministerului de Interne prin care să ceară ajutor. De asemenea, părinţii şi profesorii vor semna acorduri prin care se obligă să nu folosească imaginile din timpul claselor online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici