Persoanele anchetate pentru fraude bancare de un milion de euro, sprijiniţi de angajaţi ai PMB
Cele 16 persoane urmărite penal pentru fraude bancare de un milion de euro, între care un pastor şi trei oameni de afaceri, pentru care procurorii au cerut arestarea, ar fi fost sprijinite de angajaţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), dar şi ai unor bănci.
Persoanele anchetate pentru fraude bancare de un milion de euro, sprijiniţi de angajaţi ai PMB (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)
"Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că făptuitorii au fost sprijiniţi în activitatea infracţională de angajaţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai unor instituţii financiar-bancare", se arată într-un comunicat de vineri al procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti.
Opt persoane, între care un pastor în cadrul unui cult religios, mai mulţi oameni de afaceri şi câţiva şomeri, ar putea fi arestate după ce procurorii au cerut instanţei mandate pe numele lor, cu toţii fiind suspecţi că ar fi luat credite de la mai multe bănci folosind acte false.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Parchetul Tribunalului Bucureşti a cerut arestarea preventivă a opt dintre cele 16 persoane împotriva cărora a început urmărirea penală în acest dosar.
Între cei opt pentru care s-a cerut arestarea se află un pastor, identificat de procurori ca fiind B. D., trei administratori de firme şi trei şomeri. Ei sunt acuzaţi de uz de fals, înşelăciune, spălare de bani sau fapte de corupţie precum dare de mită şi cumpărare de influenţă.
"Făptuitorii, urmărind să contracteze cât mai multe împrumuturi bancare pe care nu intenţionau să le restituie, foloseau diferite societăţi comerciale fictive, unii dintre aceştia fiind administratori şi asociaţi unici ai unor societăţi comerciale preluate, de regulă, prin cesiune de părţi sociale. Odată cu preluarea unei societăţi comerciale, făptuitorii procedau la «rentabilizarea» acesteia, cu sprijinul unui expert contabil, în sensul că întocmeau în fals documente financiar-contabile din care rezulta că au o activitate profitabilă, documente pe care le depuneau la administraţiile financiare, la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi pe care, în cele din urmă, le utilizau la instituţiile bancare, pentru solicitarea deschiderii unor linii de credit sau pentru obţinerea unor credite bancare", se arată în comunicatul procurorilor.
Învinuiţii intrau apoi în posesia banilor astfel obţinuţi întocmind contracte fictive şi făcând, în baza lor, diferite plăţi fictive către alte firme pe care le controlau.
Alte opt persoane sunt urmărite penal în acest dosar în care, joi, procurorii, cu sprijinul forţelor speciale ale poliţiei şi jandarmeriei, au făcut 27 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Argeş, atât în locuinţele celor vizaţi, cât şi la sediile unora dintre firmele implicate.
Cererile de arestare pe numele celor opt vor fi judecate la Tribunalul Bucureşti.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO