Persoanele în stare de ebrietate ar putea fi obligate să-şi plătească asistenţa medicală
Senatorii din Comisia juridică au avizat favorabil, marţi, o iniţiativă legislativă care propune ca persoanele care beneficiază de asistenţă medicală pentru "intoxicaţie etilică acută voluntară" să suporte contravaloarea acestor servicii.
Persoanele în stare de ebrietate ar putea fi obligate să-şi plătească asistenţa medicală
Aceste prevederi sunt cuprinse într-o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, iniţiată de deputatul independent Tudor Ciuhodaru.
El a propus includerea asistenţei medicale acordate în cazuri de "intoxicaţie etilică acută voluntară" printre serviciile care nu sunt decontate din Fondul naţional unic de asigurări de sănătate şi a căror contravaloare să fie suportată de asigurat.
În expunerea de motive, iniţiatorul menţionează că ponderea pacienţilor cu etilism acut prezenţi la urgenţă este semnifcativă, cheltuielile alocate terapiei acestor pacienţi sunt importante, iar resursele materiale şi umane ale sistemului medical sunt limitate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Misterul accidentului aviatic din Coreea de Sud se adânceşte. Datele de zbor şi înregistrările audio s-au oprit cu 4 minute înainte de accident. Investigator: "Este rar"
-
ANALIZĂ ZF. În România importurile asigură 60% din consumul de produse lactate în România
-
Ion Cristoiu: O moştenire a Războiului Rece: NATO
Potrivit autorului iniţiativei legislative, consumul excesiv de alcool reprezintă un act voluntar care dăunează sănătăţii, existând campanii de informare care avertizează asupra consecinţelor negative ale abuzului etanolic.
"Consecinţele acestor excese includ, de asemenea, un număr semnificativ de accidente rutiere mortale, un puternic impact social (violenţă, huliganism, infracţionalitate, probleme de familie, excluderea din societate), precum şi scăderea productivităţii muncii", se mai arată în epunerea de motive.
Raportul în cazul acestei iniţiative legislative urmează să fie întocmit de comisia pentru sănătate şi cea pentru buget-finanţe, proiectul de lege urmând să fie supus dezbaterii plenului Senatului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO