- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.05.2019, 13:30)
- Mihaela Gidei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Persoanele publice din detenţie care ar putea vota duminică: De la Mazăre, până la Borcea sau Blejnar
Printre cei peste 15.000 de deţinuţi care şi-au exprimat intenţia să voteze duminică, prin intermediul urnei speciale, s-ar putea afla şi persoanele publice care execută pedepse privative de libertate, de la Cristian Borcea sau Radu Mazăre, până la fosta judecătoare Geanina Terceanu.
Urmărește
1072 afișări
Persoanele publice din detenţie care ar putea vota duminică: De la Mazăre, până la Borcea sau Blejnar
În cadrul centrelor de detenţie ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) se află 20.403 de deţinuţi şi 17.960 dintre aceştia au drept de vot. Potrivit ANP, 15.652 de persoane private de libertate şi-au exprimat intenţia, în scris, de a vota la alegerile pentru europarlamentare şi 15.271 vor să voteze pentru referendum.
Între deţinuţii din unităţile ANP se află şi mai multe persoane publice care şi-ar putea exercita şi ele dreptul de vot.
Cazul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, este cel mai recent care a atras atenţia opiniei publice, acesta fiind adus din Madagascar pentru a executa pedeapsa de 9 ani de închisoare în dosarul terenurilor şi plajelor din Constanţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Mazăre este încarcerat la Penitenciarul Rahova, în perioada de carantină de 21 de zile. După trecerea acestei perioade, autorităţile urmează să decide unde va executa Radu Mazăre perioada de 9 ani.
Altă persoană privată de libertate cunoscută este Cristian Borcea, condamnat şi el în dosarul privind retrocedarea terenurilor şi plajelor din Constanţa. Borcea este încarcerat în prezent la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la cinci ani de închisoare. Instanţa a dispus şi confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti.
Alte celebrităţi care se află, în prezent, în detenţie şi care ar putea să-şi exercite duminică dreptul de a vota sunt:
- Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar. Acesta a fost încarcerat, pe 7 mai 2019, la Penitenciarul Rahova după condamnarea de 5 ani de închisoare cu executare dată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Fostul şef ANAF a fost trimis în judecată de către DNA Ploieşti în anul 2016, sub acuzaţia de trafic de influenţă.
- Fostul preşedintele al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, se află la Penitenciarul Poarta Albă unde execută, din 2016, o condamnare la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, primită în dosarul Centrului Militar Zonal. De asemenea, recent el a primit o a doua condamnare definitivă, tot de cinci ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa.
- Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu execută, în prezent, pedepse dispuse în mai multe dosare, precum Petromservice sau devalizarea FNI.
- Cristian Poteraş, fostul primar al Sectorului 6 din Capitală, este încarcerat după ce a fost condamnat la opt ani de închisoare, tot pentru eliberarea ilegală a unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane din Sectorul 6.
- Fosta judecătoare Geanina Terceanu, condamnată de instanţa supremă la 7 ani de închisoare pentru luare de mită în dosarul Transferurilor, în care a fost implicat şi Cristian Borcea. Terceanu se află la Penitenciarul de femei Târgşor.
Duminică vor avea loc alegerile europarlamentare, organizate în acelaşi timp cu referendumul pentru justiţie, cetăţenii urmând să voteze în aceleaşi secţii, pe buletine separate.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Ministrul Sănătăţii, despre ambulanţa din noroi: Nu vorbim de decesul pacientului pentru că a întârziat echipajul
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe