- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Persoanele religioase au o mai mare apreciere pentru corpul lor, arată un studiu
Un nou studiu aduce în prim-plan o descoperire neaşteptată legată de relaţia dintre angajamentul religios şi modul în care oamenii îşi percep propriul corp. Cei mai religioşi tind să îşi aprecieze mai mult corpul, potrivit unui studiu publicat în revista PsyPost.
Persoanele religioase au o mai mare apreciere pentru corpul lor, arată un studiu
Studiul a fost făcut în Polonia, o ţară cu un procent foarte mare de catolici. La el au participat 262 de adulţi din diferite regiuni ale Poloniei, cu o vârstă medie de 41 de ani. Toţi participanţii s-au identificat ca fiind credincioşi, 95% dintre ei fiind romano-catolici. Au completat evaluări ale aprecierii corporale, ale angajamentului religios, ale orientării pozitive ("Sunt mulţumit de viaţa mea"; "Privesc spre viitor cu speranţă şi entuziasm") şi ale recunoştinţei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Rezultatele au scos la iveală că persoanele care au raportat un nivel mai ridicat de religiozitate au, de asemenea, un nivel mai ridicat de apreciere a propriului corp.
Cercetătorii nu sunt siguri de ce există această asociere, dar sugerează că religia poate oferi o sursă de sprijin şi acceptare, care poate ajuta persoanele să se simtă mai bine în legătură cu corpul lor.
De asemenea, religia poate promova valorile pozitive, cum ar fi acceptarea de sine şi compasiunea, care pot contribui la o mai mare apreciere a corpului.
Imaginea corporală se referă la percepţia, gândurile şi sentimentele unei persoane cu privire la propriul corp şi la aspectul fizic. Nu se referă doar la modul în care arată cineva, ci şi la modul în care gândeşte şi se simte în legătură cu felul în care arată. Această percepţie poate fi influenţată de o varietate de factori, inclusiv normele culturale şi societale, reprezentările din mass-media, experienţele personale şi factorii psihologici.
O imagine corporală pozitivă sau negativă poate avea un impact semnificativ asupra stimei de sine, a încrederii şi a sănătăţii mentale generale a unei persoane, influenţându-i comportamentul şi alegerile în viaţa de zi cu zi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO