- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Personalul TESA de la spitalul din Petrila a rămas de marţi în afara sistemului medical
Personalul TESA de la Spitalul de Boli Cronice Petrila, care ar urma să se reprofileze în cămin de bătrâni dacă administraţia va depune o cerere în acest sens, a rămas de marţi în afara sistemului sanitar, în timp ce personalul medical a fost redistribuit la alte unităţi.
Personalul TESA angajat la Spitalul de Boli Cronice din Petrila, unitate medicală inclusă pe lista spitalelor care ar trebui să se reprofileze în cămin de bătrâni, dar care nu a depus cerere de intenţie în acest sens, a rămas de marţi în afara sistemului medical, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, redistribuirea cadrelor medicale angajate în această unitate a fost finalizată în cursul zilei de marţi.
"Pentru cei din personalul TESA nu există nicio reglementare în acest moment. Situaţia lor este neclară, dar va fi analizată probabil de administraţia locală, cea care poate decide soarta acestora, unitatea medicală fiind subordonată Consiliului Local", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX directorul DSP Hunedoara, Dumitra Ştefan.
Sursa citată a precizat că la spitalul din Petrila 17 angajaţi formează personalul TESA, aceştia fiind singurii care au rămas în afara sistemului medical, 71 de cadre medicale fiind redistribuite, alte două nedeclarându-şi deocamdată poziţia.
Printre cei 17 angajaţi se numără şi un consilier local PRM.
Spitalul de Boli Cronice din Petrila se află pe lista celor 67 de unităţi medicale care urmau să fie transformate în cămine pentru vârstnici, dar administraţia locală nu a fost de acord cu acest lucru, astfel că nu a făcut cerere pentru reprofilare.
Ultimii pacienţi internaţi în spitalul din Petrila, care de la 1 aprilie nu mai are contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, au fost externaţi în cursul zilei de marţi.
Medicii care au fost redistribuiţi la alte unităţi medicale vor începe lucrul de miercuri, dar cei 17 angajaţi care au rămas în afara sistemului medical aşteaptă o decizie a administraţiei locale pentru a le fi definit statutul.
Consiliul Local al oraşului Petrila, căruia îi este subordonat spitalul, a refuzat, la sfârşitul lunii ianuarie, printr-o hotărâre, comasarea unităţii medicale cu Spitalul de Urgenţă Petroşani.
În 21 martie, consilierii locali s-au reunit într-o şedinţă de îndată şi au votat împotriva programului de interes naţional "Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoane vârstnice", aprobând în unanimitate menţinerea unităţii medicale în actuala formă de organizare.
După zece zile, consilierii locali s-au reunit din nou într-o şedinţă de îndată şi au votat o altă hotărâre, prin care erau de acord cu comasarea cu spitalul din Petroşani, situaţie neaplicabilă însă întrucât, de la 1 aprilie, unitatea medicală din Petrila nu mai are contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO