Pesta porcină, în continuare o problemă majoră a României. Boala evoluează în sute de localităţi, din zeci de judeţe

Pesta porcină africană mai evoluează în peste 200 de localităţi din 25 de judeţe. Există peste 600 de focare, cele mai multe în Teleorman, Giurgiu şi Satu Mare, anunţă Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Urmărește
359 afișări
Imaginea articolului Pesta porcină, în continuare o problemă majoră a României. Boala evoluează în sute de localităţi, din zeci de judeţe

Pesta porcină, „elefantul din încăpere” despre care nu se mai prea vorbeşte. Boala evoluează în sute de localităţi, din zeci de judeţe

Pesta porcină africană evoluează în 246 de localităţi din 25 de judeţe, cu un număr de 609 de focare (dintre care 8 focare în exploataţii comerciale şi 2 focare în exploataţii de tip A).

În ultima perioadă, numărul focarelor active a scăzut cu 14.

De la prima semnalare a prezenţei virusului în România, pe data de 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost eliminaţi 551.799 de porci afectaţi de boală şi au fost diagnosticate 2.558 de cazuri la mistreţi.

În total au fost stinse 2.334 de focare.

Cele mai multe focare active sunt în Teleorman (203), Giurgiu (105) şi Satu Mare (171 de cazuri la mistreţi).

Până acum, au fost despăgubiţi 14.800 de proprietari, valoarea totală a plăţilor fiind de 403.373.620 de lei.

Prezenţa virusului PPA în România a fost semnalată pentru prima oară pe 31 iulie 2017, în judeţul Satu Mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pestă,
evoluţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici