Pesta rumegătoarelor mici: 62 de focare evoluează în România

  • 62 de focare de pestă a rumegătoarelor mici evoluează în România, răspândite în patru judeţe: Tulcea, Constanţa, Timiş şi Ialomiţa.
  • Peste 220.000 de animale au fost deja ucise pentru a preveni răspândirea bolii.
Urmărește
171 afișări
Imaginea articolului Pesta rumegătoarelor mici: 62 de focare evoluează în România

Pesta rumegătoarelor mici: 62 de focare evoluează în România

Joi, în România evoluează 62 de focare (8 exploataţii comerciale, 15 exploataţii comerciale de tip A, 38 de exploataţii nonprofesionale şi o stână) de pesta rumegătoarelor mici (PRM) cu un total de 234.088 de animale declarate în rapoartele de notificare-confirmare, respectiv un total de 221.420 de animale afectate înregistrate în focare după ucidere, după cum urmează:

- în judeţul Tulcea au fost confirmate 50 de focare în 10 localităţi din care: 7 în exploataţii comerciale, 15 în exploataţii comerciale de tip A şi 28 în exploataţii nonprofesionale, cu un total de 213.511 de animale declarate în rapoartele de notificare-confirmare, respectiv un total de 202.953 de animale afectate înregistrate în focar după ucidere

- în judeţul Constanţa au fost confirmate 9 focare în 6 localităţi în exploataţii non profesionale, cu un total de 6.865 de animale declarate în rapoartele de notificare- confirmare, respectiv un total de 4.990 de animale afectate înregistrate în focar după ucidere

- în judeţul Timiş au fost confirmate 2 focare într-o localitate din care: o exploataţie comercială, cu un total de 12.500 de animale declarate în raportul de notificare- confirmare, respectiv un total de 12.884 de animale afectate înregistrate în focar după ucidere şi o exploataţie nonprofesională cu un total de 623 de animale declarate în raportul de notificare-confirmare

- în judeţul Ialomiţa a fost confirmat un focar într-o stână cu un total de 589 de animale declarate în raportul de notificare-confirmare, respectiv un total de 593 de animale afectate înregistrate în focar după ucidere, transmite ANSVSA.

Pesta Rumegătoarelor Mici este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează rumegătoarele mici, respectiv ovinele şi caprinele. Mortalitatea în cazul animalelelor infectate poate ajunge la 70%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici