Peste 1.000 ha de teren afectate în weekend de arderile necontrolate

Peste 1.000 de hectare de teren au fost afectate în weekend de arderile necontrolate, a anunţat luni Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Urmărește
98 afișări
Imaginea articolului Peste 1.000 ha de teren afectate în weekend de arderile necontrolate

Peste 1.000 ha de teren afectate în weekend de arderile necontrolate

În zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, la nivel naţional, s-au înregistrat aproximativ 5.000 situaţii de urgenţă la care intervenit angajaţii IGSU.

Astfel, pompierii au intervenit pentru stingerea a 464 de incendii. Din totalul acestora, 310 au reprezentat arderi necontrolate, suprafaţa de teren afectată fiind de peste 1.000 de hectare.

Totodată, în weekend, s-au înregistrat 3.932 solicitări pentru acordarea măsurilor de prim ajutor în urma cărora 3.951 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical.

De asemenea, pompierii au gestionat 547 situaţii pentru salvarea persoanelor şi animalelor din medii ostile vieţii şi 14 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme avariate.

Conform IGSU, 32 de persoane aflate în situaţii critice au fost salvate.

Au fost transmise 16 mesaje prin intermediul sistemului RO-ALERT pentru informarea cetăţenilor şi luarea măsurilor de autoprotecţie. Cele mai multe dintre acestea (13) au semnalat prezenţa animalelor periculoase (urşi) în judeţele Alba, Argeş, Buzău, Covasna, Vâlcea şi Vrancea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici