- Home
- Social
- RÂMNICU VÂLCEA, (19.03.2013, 18:37)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 1.100 de angajaţi ai Oltchim şi ai Diviziei Petrochimice Bradu au protestat la Râmnicu Vâlcea
Peste 1.100 de angajaţi ai Oltchim şi ai Diviziei Petrochimice Bradu au protestat, marţi, în faţa sediului combinatului Oltchim, din Râmnicu Vâlcea, solicitând plata salariilor restante, garanţia locurilor de muncă şi repornirea unităţii la parametri normali de funcţionare.
Urmărește
187 afișări
Peste 1.100 de angajaţi ai Oltchim şi ai Diviziei Petrochimice Bradu au protestat la Râmnicu Vâlcea (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)
Potrivit liderului Sindicatului "Unirea", Marian Dumitru, protestatarii, care cer plata salariilor restante, garanţia locurilor de muncă şi repornirea combinatului la parametri normali, sunt îngrijoraţi şi de faptul că o privatizare doar a activului de la Vâlcea "ar elimina din start" Secţia de piroliză de la Piteşti.
"Suntem peste 1.100 de salariaţi la protest, 700 de la Oltchim şi 450 de la Piteşti, am venit cu nouă autocare din Argeş pentru solidaritate, protestăm faţă de toate guvernele care ne-au tot minţit. Protestăm faţă de Guvernul Ponta care a promis finanţarea combinatului Oltchim, dar nu s-a primit niciun leu. În campania electorală au promis că vor menţine locuri de muncă şi vor crea altele, dar nu s-a întâmplat nimic. Protestăm pentru că mor oamenii de foame", a declarat Marian Dumitru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Liderul sindical a mai spus că sunt restante lichidarea pe luna decembrie, lichidarea şi avansul pe luna ianuarie, lichidarea pe februarie şi ar urma ca săptămâna viitoare să primească avansul pe martie.
"Tragem un nou semnal, pentru că s-a ajuns la disperare. În urmă cu o lună, am protestat şi la Ministerul Economiei, unde am cerut plata salariilor restante, asigurarea capitalului de lucru şi menţinerea locurilor de muncă. La 30 ianuarie, Tribunalul Vâlcea a admis intrarea în insolvenţă a combinatului. Sindicatele de la Oltchim şi Divizia Petrochimică Bradu au fost de acord cu insolvenţa, dar numai după ce ni s-a promis alocarea a 45 de milioane euro, care ar permite ajungerea activităţii la 60-65 la sută din capacitate. Din păcate, a trecut o lună şi jumătate de atunci şi aceşti bani nu au ajuns la Oltchim. Trebuie neapărat 45, o altă sumă mai mică, gen 15 sau 20, nu pot reporni combinatul la un nivel care să asigure performanţă, continuitate şi profit", a mai declarat liderul sindicatului "Unirea", Marian Dumitru.
După o oră, mitingul de protest s-a încheiat fără incidente, iar salariaţii vâlceni s-au dus la casele lor, în timp ce colegii lor din Argeş s-au urcat în autocare şi au plecat spre Piteşti.
Divizia Petrochimică Bradu, de lângă Piteşti, aparţine societăţii Oltchim de peste trei ani, fiind preluată de la OMV Petrom.
Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.
Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului internaţional BDO.
Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.
După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe