- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.05.2016, 21:34)
- Ioana Nicolescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Peste 10.000 de români au participat la o lecţie de prim ajutor, însă nu au doborât recordul mondial - GALERIE FOTO, VIDEO
Românii nu au reuşit să doboare recordul mondial la cea mai mare lecţie de resuscitare din istorie, însă peste 10.000 de persoane au participat la evenimentul „Record pentru viaţă-110 de salvare a vieţii”, organizat pe Arena Naţională din Bucureşti de către Asociaţia Societăţii de Salvare Bucureşti.
Urmărește
1501 afișări
În total, 10.175 de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la cel mai mare exerciţiu de resuscitare organizat în România, însă nu au reuşit să doboare recordul mondial, deţinut de Germania, unde, în septembrie 2013, 11.840 de persoane au învăţat simultan procedurile de resuscitare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
La eveniment au fost invitaţi şi elevi de la peste 200 de şcoli, ca acţiune în cadrul Săptămânii de Resuscitare. Performanţa românilor a fost atestată de către un reprezentant Guinness World Records. Lecţia a fost predară de Alis Grasu, coordonatorul serviciului de ambulanţă Bucureşti-Ilfov.
Alis Grasu a explicat că atunci când vedem o persoană care s-a prăbuşit la pământ, întâi trebuie să vedem dacă persoana respectivă este sau nu conştientă. „O întrebăm vă simţiţi bine, ce vi s-a întâmplat? Dacă mă auziţi, deschideţi ochii. Dacă nu îmi răspunde, considerăm că persoana respectivă este inconştientă şi trecem la evaluarea respiraţiei care trebuie să dureze maximum 10 secunde”, a explicat Alis Grasu, apoi a arăat exact cum se face procedura.
Coordonatorul Seviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a explicat că dacă persoana nu respiră, atunci înseamnă că se află în stop cardio-respirator, ceea ce implică nevoia de masaj cardio-respirator. Acesta se face cu ambele braţe pe pieptul victimei, deasupra inimii, cu palmele împreunate într-un anume fel astfel încât presiunea pe muşchiul inimii să fie corectă. Se fac reprize de masaj cardio-respirator de câte 30 de compresii toracice. De asemenea, se mai aplică şi respiraţia gură la gură . Compresiile toracice trebuie efectuate în continuu dacă victima nu-şi revine, până când ajunge ambulanţa şi paramedicii preiau eforturile de resuscitare.
După vizionarea lecţiei, cele peste 10.000 de persoane prezente au trecut la exerciţii sub instructajul paramedicilor din arenă. Copiii au fost cei mai entuziasmaţi de exerciţiu, făcând primii coadă la diferitele puncte de prim-ajutor printre rândurile de scaune de pe Arena Naţională. Exerciţiul nu este predat în şcoli, majoritatea românilor neavând acces la educaţie de prim ajutor. Părinţii copiilor prezenţi la eveniment spun că educaţia pentru sănătate ar trebui introdusă în şcoli ca materie obligatorie, unde eleviii să înveţe procedura pe care au văzut-o sâmbătă pe Arena Naţională.
„O societate unde oamenii ştiu cum să reacţioneze în momente de viaţă şi de moarte este o societate educată, sănătoasă, responsabilă”, a comentat o mamă. „Da, dacă nu veneam aici astăzi, de unde învăţau copiii noştri? Ar trebui introduse în şcoli cursurile astea de prim ajutor, obligatoriu în fiecare an”, a declarat un alt părinte.
Chiar dacă nu am doborât recordul mondial de participare la o lecţie de prim ajutor, peste 10.000 de români au plecat sâmbătă acasă cu o lecţie de importanţă vitală.
Citeşte şi: RECORD MONDIAL: Alpinista Dor Geta Popescu, în vârstă de 12 ani, a atins vârful Aconcagua - VIDEO
Citeşte şi: RECORD MONDIAL doborât la Cluj: Un jandarm a făcut 631 de flotări pe dosul palmelor în 15 minute - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe