- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 10.000 de sinistraţi au fost vaccinaţi
Peste 10.000 de persoane din localităţile afectate de inundaţii au fost vaccinate, acţiunile preventive urmând să continue şi săptămâna viitoare, iar până în prezent nu s-a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire în acele zone, potrivit subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Peste 10.000 de sinistraţi au fost vaccinaţi (Imagine: Mediafax Foto)
Subsecretarul de stat a precizat şi că în unele zone au fost solicitate suplimentari de vaccin difterotetanic, iar de luni vor fi livrate, în zonele respective, 30.000 de doze din acest vaccin pentru adulţi, şi, de asemenea, 2.500 de vaccinuri împotriva rujeolei, la copii şi adolescenţi.
"Toate aceste medicamente sunt livrate preventiv, nu există niciun caz de îmbolnăvire în zonele afectate", a precizat Raed Arafat.
Ministerul Sănătăţii a început încă de lunea trecută să livreze, prin autorităţile de sănătate publică judeţene, doze de vaccin pentru imunizare împotriva hepatitei A şi tetanosului şi materiale sanitare şi substanţe dezinfectante.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
În acelaşi timp, autorităţile sanitare au luat măsuri pentru supravegherea epidemiologică a populaţiei, supravegherea calităţii apei de băut, prin măsuri de dezinfecţie şi analiza probelor de apă recoltate, catagrafierea şi vaccinarea populaţiei afectate, împotriva hepatitei A, tetanosului şi febrei tifoide.
S-au luat măsuri şi pentru informarea populaţiei cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor, consumul de apă îmbuteliată sau fiartă şi răcită, păstrarea igienei individuale şi a condiţiilor igienice de preparare, depozitare şi consum a alimentelor, evitarea automedicaţiei în situaţia apariţiei unor simptome de boală diareică sau alte boli, prezentarea imediată pentru consult la medicul de familie.
Totodată, este asigurată asistenţa medicală în zonele afectate, de către medicii de familie şi asistenţi medicali, şi s-au luat măsuri pentru raportarea imediată a unor afecţiuni precum boli diareice nespecifice, holeră, febră tifoidă, tetanos, hepatită acută virală de tip A, dizenterie, boli cu transmitere aerogenă (tuberculoză, rujeolă, rubeolă, oreion, varicelă).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO