- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 10% din angajaţii britanici au mers la serviciu în stare de ebrietate
Aproape o treime din angajaţii britanici au mers la serviciu mahmuri şi 15% dintre ei recunosc că au mers la birou în stare de ebrietate, cei mai afectaţi de fenomen fiind angajaţii din media, potrivit unui sondaj realizat de o asociaţie de sănătate publică din Marea Britanie.
Peste 10% din angajaţii britanici au mers la serviciu în stare de ebrietate (Imagine: Mediafax Foto)
85% dintre angajaţii care au mers mahmuri sau ameţiţi uşor la serviciu au recunoscut că acest lucru le-a afectat eficacitatea sau starea de spirit.
Angajaţii vizaţi au recunoscut că au făcut greşeli, s-au forţat să rămână concentraţi şi au făcut tot posibilul să plece mai repede acasă.
Fenomenul nu a scăpat angajatorilor, 77% dintre aceştia fiind de părere că alcoolul este principala ameninţare a bunăstării angajaţilor şi că favorizează concediile medicale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Persoanele care lucrează în media sau au meserii de creaţie sunt cele mai afectate, 41% dintre acestea recunoscând că au mers la serviciu mahmuri, faţă de 15% dintre informaticieni, potrivit profesorului Douglas Wright, de la Norwich Union Healthcare, coordonator al sondajului.
Don Shenker, de la asociaţia de luptă împotriva alcoolismului Alcohol Concerns, constată că, "în anumite cazuri, companiile încurajează angajaţii să bea un păhărel după program sau după masa de prânz pentru a lega prietenii cu colegii" sau din alte motive.
Însă angajatorii "trebuie să fie atenţi la semnalele de alertă care arată că alcoolul afectează grav angajaţii", a subliniat acesta.
La studiu au participat 1.000 de persoane din 250 de companii britanice.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO