Peste 100.000 de oameni au participat sâmbătă la Zilele Bucureştiului

Peste 100.000 de oameni au participat sâmbătă la evenimentele dedicate Zilele Bucureştiului, a anunţat duminică Primăria Capitalei.

Urmărește
116 afișări
Imaginea articolului Peste 100.000 de oameni au participat sâmbătă la Zilele Bucureştiului

Sursa foto: Facebook

Potrivit unui comunicat al primăriei, prima zi a evenimentului a adus împreună peste 100.000 de oameni care au celebrat Zilele Bucureştiului. Intrarea a fost liberă.

Piaţa Constituţiei a vibrat pe ritmurile electronice ale lui CS84, după care Adrian Şaguna şi Deny au oferit un set electrizant back-to-back şi au creat atmosfera perfectă înainte de show-ul spectaculos al lui Mahmut Orhan.

„Cu animaţii şi VJ pregătite de Dorel Naste - Mindscape Studio şi mixate live de Bobo, beat-urile muzicii lui Mahmut Orhan şi proiecţiile video mixate live simultan pe faţada impresionantă din spatele său au creat un spectacol multimedia magnific şi o experienţă unică în lume, rezultând un show memorabil şi o petrecere în aer liber electrizantă. DJ-ul de origine turcă a captivat publicul înaintea desfăşurării celui mai mare concurs internaţional de 3D video mapping din lume”, transmite Primăria Capitalei.

Punctul culminant al serii, iMapp Bucharest – Winners League a transformat oraşul într-o veritabilă capitală mondială a luminii şi faţada de 23.000 de metri pătraţi a Palatului Parlamentului, cea mai mare suprafaţă de proiecţie la nivel global, într-o pânză vibrantă.

„iMapp Bucharest – Winners League – un brand al Capitalei, a fost o adevărată celebrare a creativităţii, tehnologiei şi inovaţiei. Din punct de vedere tehnic, iMapp Bucharest este un impresionant exemplu de expertiză, unic în România: 6 turnuri de proiecţie, 54 de proiectoare - fiecare cântărind 100 kg, 30.000 de ANSI LUMENI/proiector, 2 servere media. În parteneriat cu cinci dintre cele mai importante festivaluri internaţionale ale luminii din lume, concursul a prezentat publicului cei mai buni şi talentaţi artişti din domeniu, care au concurat pentru Marele Premiu iMapp Bucharest 2024, explorând creativ tema ediţiei, LEGACY – care a onorat bogăţia culturilor globale, folclorul şi tradiţiile unice ale fiecăreia, dar şi valorile şi emoţiile universale”, arată primăria.

PIXEL, MC-ul virtual al iMapp Bucharest, o inovaţie captivantă generată de inteligenţa artificială, a interacţionat cu spectatorii direct de pe suprafaţa de proiecţie, prezentând echipele şi oferind o experienţă unică şi imersivă, în care tehnologia de ultimă oră s-a îmbinat armonios cu arta vizuală.

După competiţie, iMapp Bucharest şi Mina Museum au invitat publicul la cea mai mare expoziţie de arte vizuale de până acum, proiectată pe faţada Palatului Parlamentului. Expoziţia „Cei mai faimoşi pictori clasici români” a adus în prim-plan capodoperele maeştrilor Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian şi Nicolae Tonitza, reinterpretate prin animaţii spectaculoase, selecţia operelor de artă provenind din colecţiile unor muzee naţionale. Peste 60 de lucrări de artă au prins viaţă într-o experienţă imersivă care a îmbinat tradiţia, patrimoniul cultural şi tehnologia, fiind admirate de public într-un format modern şi plin de energie.

La finalul serii, un juriu format din experţi ai artelor vizuale internaţionale a desemnat Marele Câştigător al ediţiei 2024, acordând Premiul Juriului artistului Ivo Kovacs, care a prezentat lucrarea „Luminbird”. Artistul care a câştigat Premiul Publicului a fost Dirk Rauscher, cu lucrarea „Radiant Roots”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici