Peste 100 de comandanţi şi oficiali militari din cadrul echipelor de comandă NATO, la Sibiu

Peste 100 de comandanţi şi oficiali militari din cadrul echipelor de comandă a circa 30 de structuri ale Alianţei Nord-Atlantice, precum şi şefii forţelor terestre şi ai comandamentelor forţelor întrunite din România şi Bulgaria au participat la Conferinţa Comandanţilor de Corp de Armată la Sibiu.

Urmărește
12282 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de comandanţi şi oficiali militari din cadrul echipelor de comandă NATO, la Sibiu

Peste 100 de comandanţi şi oficiali militari din cadrul echipelor de comandă NATO, la Sibiu

Cei peste 100 de comandanţi şi oficiali militari din cadrul echipelor de comandă a aproximativ 30 de structuri ale NATO, precum şi şefii forţelor terestre şi ai comandamentelor forţelor întrunite din România şi Bulgaria, au participat, în perioada 23-25 septembrie, la cea de-a 25-a ediţie a Conferinţei Comandanţilor de Corp de Armată (Land Corps Commanders Conference – LC3) desfăşurată la Sibiu.

În cadrul evenimentului, organizat de Comandamentul Aliat pentru Forţe Terestre al NATO (Allied Land Command - LANDCOM) şi găzduit de Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est (HQ MNC-SE) de la Sibiu, au fost dezbătute aspecte privind comanda şi controlul forţelor terestre, planificarea operaţională, nivelul de pregătire pentru luptă şi integrarea efectivă a forţelor terestre în ansamblul misiunilor Alianţei Nord-Atlantice.

În deschiderea lucrărilor conferinţei, la care au fost invitaţi să susţină prelegeri experţi din cadrul New Strategy Center (NSC) şi Ministerul Apărării Naţionale, au fost dezbătute aspecte privind provocările de securitate din zona Mării Negre ca rezultat al războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina. În cuvântul său de început, generalul Darryl A. Williams, comandantul LANDCOM, a susţinut că „evenimentul a reprezentat o oportunitate incredibilă de a-i aduce împreună pe liderii militari pentru a discuta despre angajamentul nostru comun faţă de conceptele de descurajare şi apărare colectivă. Cea de-a 25-a ediţie a Conferinţei Comandanţilor de Corp de Armată s-a constituit ca un forum pentru a purta discuţii aplicate, pentru a împărtăşi lecţii învăţate şi a crea o înţelegere comună pentru liderii militari responsabili cu executarea planurilor noastre avansate. Astfel de evenimente mă inspiră întotdeauna prin calibrul leadershipului din domeniul forţelor terestre!”.

De asemenea, reprezentanţii HQ MNC-SE au accentuat rolul central al Corpului în asigurarea unei arhitecturi de securitate robuste în aria sa de operaţii şi au prezentat aspecte privind provocările de securitate din regiune în actualul context geostrategic. “Această conferinţă este parte integrantă a eforturilor aliate de a demonstra coeziunea NATO şi de a evidenţia capabilităţile şi nivelul de operativitate al Alianţei Nord-Atlantice”, a afirmat generalul-maior Cristian Dan, comandantul MNC-SE, în deschiderea conferinţei.

În cadrul conferinţei a fost organizată o vizită la Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti unde, în cadrul unei ceremonii militare, generalul Williams şi generalul-maior Dan au ţinut un moment de reculegere şi au depus o coroană de flori în memoria eroilor căzuţi la datorie în Primul Război Mondial. În acelaşi timp, consilierii politici (Political Advisors - POLADs) s-au angajat într-o serie de dezbateri pe teme politico-militare, abordând subiecte legate de securitatea regională şi echilibrul puterilor în contextul geostrategic actual, iar subofiţerii de comandă (Command Senior Enlisted Leaders - CSELs) ai structurilor militare participante au vizitat facilităţile Centrului Naţional de Instruire Întrunită (CNIÎ), precum şi ale Grupului de luptă al NATO din România unde au asistat la o expoziţie de tehnică organizată de militarii aliaţi dislocaţi în Cincu.

Conferinţa Comandanţilor de Corp de Armată (Land Commanders Conference – LC3) este organizată bianual de către LANDCOM şi reuneşte comandanţi, consilierii politici (Political Advisors - POLAD) şi subofiţerii de comandă (Command Senior Enlisted Leaders - CSEL) ai unităţilor de tip corp de armată din structura de forţe (NATO Force Structure – NFS) şi structura de comandă (NATO Command Structure - NCS) ale Alianţei Nord-Atlantice.

Conferinţa reprezintă o platformă de dialog la nivel înalt pentru facilitarea schimbului de opinii şi experienţe în vederea îmbunătăţirii nivelului de cooperare şi interoperabilitate având ca scop facilitarea planificării la nivel tactic şi îndeplinirea cu succes a obiectivelor comune.

Eforturile integrate la nivelul forţelor terestre şi sincronizarea acestora în toate domeniile operaţionale demonstrează angajamentul NATO în asigurarea unui climat de securitate stabil în regiunea Mării Negre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
comandant,
militar,
nato

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici