Peste 120 de morţi şi zeci de răniţi după ce furtuna tropicală Trami a lovit Filipine

Peste 120 de persoane au fost ucise şi zeci sunt date dispărute, după inundaţiile şi alunecările de teren care au lovit Filipine în urma furtunii tropicale Trami, relatează Sky News.

Urmărește
74 afișări
Imaginea articolului Peste 120 de morţi şi zeci de răniţi după ce furtuna tropicală Trami a lovit Filipine

Peste 120 de morţi şi zeci de răniţi după ce furtuna tropicală Trami a lovit Filipine

Trami este cea mai mortală şi mai distructivă furtună care a avut loc în arhipelagul din Asia de Sud-Est până acum, în acest an, a declarat agenţia guvernamentală de răspuns la dezastre.

Preşedintele Ferdinand Marcos a declarat că volumul neobişnuit de mare de precipitaţii a copleşit sistemele de control al inundaţiilor. „Apa a fost pur şi simplu prea multă”, a declarat Marcos. „Nu am terminat încă munca de salvare”, a adăugat el.

Peste 4,2 milioane de persoane au fost vizate de furtună, inclusiv aproape o jumătate de milion, care s-au refugiat în cele peste 6.400 de adăposturi de urgenţă amplasate în mai multe provincii.

În cadrul unei reuniuni de urgenţă a cabinetului, Marcos şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la rapoartele meteorologilor guvernamentali conform cărora furtuna - a 11-a care loveşte Filipinele în acest an - s-ar putea întoarce săptămâna viitoare.

În fiecare an, aproximativ 20 de furtuni şi taifunuri lovesc Filipine, un arhipelag care se află între Oceanul Pacific şi Marea Chinei de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici