- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Peste 14.000 de protestatari la Timişoara, Sibiu, Iaşi şi Cluj-Napoca. Un steag uman a fost făcut şi la Iaşi
În timpul protestelor din Timişoara, numărul celor care cer demisia Guvernului aproape s-a triplat. La ora 21, numărul manifestanţilor din Timişoara a depăşit 5.000. Oamenii cântă şi scandează împotriva Guvernului Grindeanu.
UPDATE De asemenea, au fost citite şi revendicările din "Proclamaţia Timişoara 2017", lansată în timpul protestelor din oraş, care prevede, printre altele, "fără condamnaţi penali în demnitaţile publice" şi organizarea unui referendum anticorupţie.
La ora 21.00, manifestanţii se plimbă prin centrul oraşului, între Piaţa Operei şi Catedrala Mitropolitană.
Pe una dintre pancartele aduse de protestatari scrie „Dacă şi ungurii cântă imnul, Dragnea, îi bai”, iar la Sibiu sunt 6.000 de manifestanţi, în vreme ce la Cluj-Napoca sunt peste 5.000, transmite corespondentul MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Peste 5.000 de persoane protestează, duminică seara, în Piaţa Victoriei din Timişoara împotriva Guvernului Grindeanu şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.
Manifestanţii solicită demisia Guvernului Grindeanu şi strigă „Până la capăt”, „Nu cedăm, rezistăm” şi „Hoţii”, protestatarii ţinând în mâini steagul României şi pancarte cu mesaje precum „Strada vă opreşte prada”, „Dacă şi ungurii cântă imnul, Dragnea, îi bai”, „Noi în frig, voi la rece” sau „Tăt ni-s freş".
Printre cei prezenţi la protestul din Timişoara se număra şi un grup de persoane cu handicap de auz.
Organizatorii protestului din Timişoara spun că manifestările vor continua şi în urmatoarele zile.
Şi la Sibiu sunt proteste antiguvernamentale pentru a treisprezecea zi la rând, aproape 1.000 de manifestanţi adunându-se, la ora 19, în Piaţa Mare, de unde au plecat în marş pe mai multe străzi şi bulevarde din oraş, în fruntea coloane fiind afişat un banner pe care scrie #REZIST.
După o oră de când au plecat din Piaţa Mare, numărul protestatarilor s-a mărit foarte mult, ajungând la peste 6.000.
Manifestanţii strigă „Hoţii, hoţii”, „Demisia” şi poartă pancarte pe care scrie „Gata! Nu! Nu mai mere şi aşa”, „Libertate te iubum, ori învingem, ori murim”.
Aproximativ 1.000 de persoane protestează duminică, la Iaşi, cerându-se demisia Guvernului Grindeanu, oamenii spunând că nu mai vor ca hoţia şi corupţia să fie ceva „la ordinea zilei” în România.
Pe una dintre pancartele purtate de protestatari scrie „Demisia Guvernului Înaltei Trădări”, iar pe alta „România, trezeşte-te! Sunt atâtea de făcut şi te-ai rătăcit”.
Oamenii strigă „Atenţie la buzunare, sunt hoţi la guvernare”.
La Cluj-Napoca sunt peste sunt 5.000 de protestatari care au pornit în marş prin centrul oraşului cerând demisia Guvernului Grindeanu.
Oamenii au venit cu pancarte, cu vuvuzele şi cer, în continuare, demisia Guvernului Grindeanu.
Un protestatar din Cluj-Napoca, aflat în cărucior cu rotile, a fost transportat, duminică seara, la UPU, după ce i s-a făcut rău în timpul marşului prin centrul oraşului.
Bărbatul, care a fost prezent în ultimele zile la protestele anti-guvernamentale din Piaţa Unirii, a acuzat, în timpul marşului spre cartierul Mărăşti, o stare de rău iar cei din jurul lui au chemat o ambulanţă SMURD care l-a luat şi la transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Acesta era conştient când a fost luat de medicii de la SMURD.
Sute de persoane scandează şi la Alba Iulia, cerând demisia lui Liviu Dragnea, a lui Călin Popescu Tăriceanu şi a lui Sorin Grindeanu, unul dintre protestatari declarând că ceea ce se întâmplă în ţară este "a două şansă a românilor", prima fiind ratată în 1990, imediat după Revoluţie.
Oamenii s-au întâlnit în faţa Prefecturii Alba, unde au ţinut mai multe discursuri, iar apoi au plecat în marş pe străzile din oraş.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO