Peste 2.000 de carduri, preluate de medici de la casele de asigurări de sănătate, într-o singură zi

Peste 2.000 de carduri au fost preluate, la nivel naţional, de la casele de asigurări de sănătate de către medicii de familie, pentru asiguraţii din listele proprii, în topul judeţelor cu cele mai multe astfel de documente preluate de către cadrele medicale aflându-se Sibiul, conform CNAS.

Urmărește
287 afișări
Imaginea articolului Peste 2.000 de carduri, preluate de medici de la casele de asigurări de sănătate, într-o singură zi

Peste 2.000 de carduri, preluate de medici de la casele de asigurări de sănătate, într-o singură zi (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

În judeţul Sibiu, 90% dintre cardurile returnate de Poşta Română la casele de asigurări de sănătate au fost preluate de medicii de familie, potrivit unui comunicat de presă al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Pe următoarele poziţii se situează judeţele Cluj (83%), Bacău (80%), Olt (77%) şi Vaslui (74%).

Conform situaţiilor centralizate la CNAS, în topul judeţelor, după stadiul de distribuire a cardurilor de sănătate returnate de poştă, atât la ghişeu, cât şi prin intermediul medicilor de familie, se află Oltul si Bacăul, cu un procent de 92%, urmate de Sibiu - 91%, Cluj - 84%, Timiş - 78 % şi Tulcea - 71%.

În municipiul Bucureşti există 987 medici de familie care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB).

"În primele luni ale anului, 172 medici de familie au solicitat cardurile asiguraţilor, în timp ce într-o singură zi, în data de 15 mai 2015, CASMB a primit solicitări de la 251 medici de familie de preluare a cardurilor pentru asiguraţii din listele lor", precizează sursa citată.

Introducerea cardului de sănătate, din 1 mai, nu modifică drepturile asiguraţilor la servicii medicale. Serviciile medicale de urgenţă se vor acorda fără să fie necesară validarea cu cardul, pentru că acestea se acordă atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate.

De asemenea, copiii cu vârsta până în 18 ani, care nu au primit card de sănătate, beneficiază de servicii medicale conform legii. Aceste servicii se acordă necondiţionat, indiferent dacă părinţii sau tutorii legali sunt sau nu asiguraţi.

Persoanele neasigurate beneficiază, ca şi până acum, de pachetul minim de servicii medicale.

Furnizorii pot apela oricând la helpdesk-ul pregătit să preia şi să rezolve în cel mai scurt timp orice problemă întâmpinată în modul de funcţionare a sistemului.

Asiguraţii au la dispoziţie atât numărul de telefon inscripţionat pe cardul de sănătate, cât şi numerele de telefon ale caselor de asigurări, pentru a cere relaţii despre cardul de sănătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici