Peste 20.000 de copii din 4 judeţe primesc pachete din Germania, dar trebuie să planteze câte un pom - FOTO

Un număr de 20.400 de copii din judeţele Cluj, Suceava, Mureş şi Bistriţa-Năsăud primesc, duminică, pachete din Germania, din “Camionul de Crăciun”, ei fiind rugaţi ca, drept mulţumire pentru cadoul primit, să planteze fiecare câte un copac.

Urmărește
681 afișări
Imaginea articolului Peste 20.000 de copii din 4 judeţe primesc pachete din Germania, dar trebuie să planteze câte un pom - FOTO

Peste 20.000 de copii din 4 judeţe primesc pachete din Germania, dar trebuie să planteze câte un pom - FOTO

Operaţiunea “Camionul de Crăciun” este realizată de 12 ani de Organizaţia Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf Germania, în colaborare cu Asociaţia Tăşuleasa Social Bistriţa. Anul acesta, în România au ajuns 17 TIR-uri încărcate cu 20.400 de daruri - cele mai multe din toţi anii de până acum - care vor fi distribuite în cursul zilei de duminică în 168 de localităţi din judeţele Cluj, Suceava, Mureş şi Bistriţa-Năsăud de sute de voluntari din ţară şi străinătate.

“Mergem în 168 de localităţi. Avem 17 camioane pline cu daruri din Germania. Mergem cu ele în Suceava, Mureş, Cluj şi în Bistriţa-Năsăud la 20.400 de copii. Au venit foarte mulţi voluntari români, nici măcar nu i-am putut lua pe toţi cei care ar fi vrut să participe. Avem 62 de voluntari din Germania, au venit şi din Olanda. Sunt din toată ţara. Această acţiune e foarte iubită, se împarte toată ziua bucurie dintr-un capăt în altul pe o rază de 400 de kilometri. E o acţiune foarte frumoasă. De când facem acţiunea "Camionul de Crăciun", noi am dat în total 147.000 de cadouri. Dacă am pune toate TIR-urile care au venit cu daruri unul după celălalt, s-ar întinde pe patru kilometri. Ne bucurăm că este cea mai puţin discriminatorie acţiune. Noi ducem daruri tuturor copiilor de la trei până la 15 ani care urmează o formă de învăţământ”, a spus Alin Uhlmann-Uşeriu, preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social.

Anul acesta, voluntarii Asociaţiei Tăşuleasa Social le vor da copiilor şi fly-ere prin intermediul cărora organizaţia îi roagă pe cei care au primit un cadou să planteze câte un copac în cursul lunii martie a anului viitor, puieţii urmând să fie puşi la dispoziţie de Tăşuleasa Social.

“Mergem cu acelaşi mesaj că noi oferim nişte cadouri, dar aşteptăm, fără să forţăm pe nimeni, ca în schimbul acestor cadouri, să dobândească un pic de responsabilitate. În 28 martie, când va fi Ziua Arborelui, sperăm să planteze fiecare copil care primeşte un dar câte un copac. Le vom da tot concursul. În felul acesta, noi sperăm să construim ceva din responsabilitatea socială pe care trebuie să o aibă fiecare dintre noi. Noi prezentăm aceste pachete ca pe nişte daruri, nu sunt ajutoare. Vedeţi, în Germania, după război, a început Planul Marshall. Familiile germane primeau în fiecare an câte un cadou. A ţinut acest plan până în momentul în care familiile germane care primeau aceste cadouri de la americani au decis că nu mai au nevoie de ele şi că le pot da mai departe. Probabil că şi noi ne vom opri să dăm aceste cadouri când beneficiarii pe care noi îi vizăm vor considera că nu mai au nevoie de ele şi că pot să le dea altora care sunt mai necăjiţi”, a declarat prof. univ. Mircea Miclea, de la Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj, voluntar în cadrul Asociaţiei Tăşuleasa Social, unde deţine şi o poziţie de conducere în cadrul board-ului.

Duminică dimineaţă, înainte ca TIR-urile să pornească pe rute dinainte stabilite, voluntarii Tăşuleasa Social s-au adunat în curtea Vămii Bistriţa.

"Vin la Camionul de Crăciun pentru că întâlnesc atât de mulţi copii fericiţi care au o expresie extraordinară în momentul în care primesc un dar. Acest lucru îmi dă putere şi-mi transmite acel gând frumos. De aceea vin fiindcă vreau să contribui cu tot ce pot pentru ca această acţiune să meargă mai departe. Anul acesta merg pe un traseu nou, mai dificil fiindcă mergem pe un drum european, foarte circulat, iar copiii sunt nerăbdători să primească daruri, trebuie să avem foarte multă grijă să nu existe probleme şi incidente neplăcute”, a declarat Doru Ilieş, din Bistriţa.

Mai mulţi voluntari au declarat că participă la acţiune din dorinţa de a ajuta şi de dragul de a vedea pe feţele micuţilor bucurie.

"Sunt voluntar Tăşuleasa din Olanda. M-am născut şi am crescut în Olanda, dar mama e din zona Bistriţei. Acum doi ani m-am întâlnit cu Tăşu, am fost la împăduriri şi la maratonul Via Maria Teresia şi am zis că vreau neapărat să particip la Camionul de Crăciun. Am vrut şi anul trecut, dar nu am putut veni. Mi-am luat acum bilet din timp. Am pornit ieri (sâmbătă –n.r.) din Olanda şi fix atunci au căzut 30 de centimetri de zăpadă dintr-o dată. Nu mergeau trenurile, am avut peste 4 ore întârziere cu avionul. Am ajuns la Tăşu la miezul nopţii, la timp ca să fiu azi, aici. Până acum, toate activităţile Tăşu au fost foarte impresionante pentru mine pentru că se adună oameni faini pentru un scop bun şi e o atmosferă foarte pozitivă, creativă şi plăcută. Nu e numai muncă, e şi plăcerea de a face lucruri împreună. Mi-a plăcut şi la împăduriri, şi astă vară, am auzit şi veştile frumoase despre Camionul de Crăciun şi am zis că vin. Iată-mă!”, a declarat voluntarul Codrin Kruijne.

Organizaţia Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf Germania a trimis anul acesta pachete de Crăciun în Bosnia, Albania şi România.

Donatorii au fost sfătuiţi să pună în pachete câte un cadou pentru copii (carte de colorat sau bloc de desen, creioane colorate), trei kilograme de zahăr, trei kilograme de făină, un kilogram de orez, un kilogram de paste, un litru de ulei de gătit în sticle de plastic, trei cutii de multivitamine efervescente tablete, trei pachete de biscuiţi, cinci batoane de ciocolată, 500 grame de pudră de cacao, două recipiente cu gel de duş, o cremă pentru mâini, două periuţe de dinţi şi două tuburi de pastă de dinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici