Muncitorii au fost recrutaţi în România de către o firmă locală. Ulterior, aceasta a furnizat mâna de lucru unei întreprinderi cu sediul în nordul Belgiei, subcontractată de către un consorţiu desemnat pentru a construi o închisoare în Marche, informează rtl.be, care citează un reportaj apărut miercuri dimineaţa în publicaţia Sudpresse.
De la începutul lunii iulie, patronul întreprinderii nu-şi mai plăteşte muncitorii, care, la rândul lor, refuză de acum să continue lucrul. „Dacă apare o problemă la nivelul construcţiei închisorii din Marche, nu Regia de construcţii trebuie să intervină. Consorţiul este cel însărcinat să se ocupe de proiect”, anunţă purtătorul de cuvânt al Regiei de construcţii, Johan Vanderborght.
Administraţia federală a optat pentru construcţia a patru închisori noi în cadrul unui parteneriat public-privat. Conform parteneriatului, construcţia, finanţarea şi administrarea închisorii cad în responsabilitatea partenerului privat.
„Singurul lucru pe care îl putem face este, dacă sunt constatate nereguli, să trimitem inspecţia muncii la faţa locului”, adaugă Johan Vanderborght.