Peste 20 de persoane suspectate în cazul evaziunii de un milion de euro, audiate la Poliţia Ilfov
Un număr de 24 de persoane suspectate în cazul evaziunii fiscale de aproximativ un milion de euro, prin achiziţii intracomunitare făcute prin firme fictive, au fost ridicate şi vor fi audiate, marţi, la Poliţia Ilfov, în urma percheziţiilor fiind confiscate 138 de tone de legume şi fructe.
În urma investigaţiilor, poliţiştii ilfoveni au stabilit că din gruparea infracţională făceau parte 24 de persoane, cetăţeni români, iordanieni, turci şi greci. Acestea au fost depistate în urma percheziţiilor făcute marţi dimineaţă şi urmează să fie audiate la sediul Poliţiei Ilfov.
Poliţiştii au ridicat pentru verificări documente financiar- contabile, precum şi sisteme de calcul găsite la domiciliile suspecţilor, dar şi în alte locaţii. Totodată, au fost confiscate 138 de tone de legume şi fructe, pentru care nu au putut fi prezentate documentele de provenienţă, se arată într-un comunicat al Poliţiei Ilfov.
În urma verificărilor făcute de poliţiştii ilfoveni, împreună cu comisari ai Gărzii Financiare Ilfov, au fost depistate 36 de societăţi "fantomă", o parte fiind înfiinţate pe numele unor cetăţeni de origine străină, folosindu-se documente false.
"De asemenea, sediile acestora au fost stabilite la adrese fictive în scopul îngreunării verificărilor financiar-contabile şi a sustragerii de la plata datoriilor către stat", a precizat sursa citată.
Ancheta în acest caz a început în urmă cu şase luni, în baza informaţiilor de la DGIPI şi a sesizărilor făcute de Garda Financiară, după ce la controale de rutină au descoperit firme care aveau anunţate sediile sociale la adrese fictive, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Claudia Burada.
Anchetatorii au stabilit că gruparea, condusă de patru fraţi, cetăţeni iranieni, a înfiinţat firme fictive prin care a făcut achiziţii intracomunitare de legume, fructe şi carne congelată, fără să plătească taxele la bugetul de stat. Unele firme fictive erau înfiinţate pe numele unor cetăţeni străini care veneau în România pentru o scurtă perioadă de timp, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov.
După ce aduceau mărfurile în ţară, membrii grupării le vindeau prin mai multe firme, care funcţionau legal, acestea fiind, practic, singurele societăţi ce plăteau TVA pentru produse, a mai precizat Claudia Burada.
Anchetatorii au făcut, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Cornetu, percheziţii la domiciliile suspecţilor, dar şi în alte locaţii unde erau ţinute evidenţe contabile duble, precum şi la locuinţa unei femei care se ocupa de înfiinţarea acestor firme şi de contabilitate, a adăugat Claudia Burada.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO