Conducerea ANSVSA a anunţat, vineri, că peste 20 de tone de produse lactate de la firma argeşeană „Brădet” au fost retrase de pe piaţă. O decizie similară a fost luată în Spania (1.112 kg) şi Italia (546 kg), acolo unde existau produse ale firmei de lactate româneşti.
„Au fost retrase de pe piaţă toate produsele fabricate în luna februarie. Există posibilitatea ca produse să mai fie în casele oamenilor. Le recomandăm să nu le consume”, a declarat Andrei Butaru, directorul ANSVSA.
Comisia Europeană a emis o alertă privind posibila existenţă a bacteriei Escherichia coli în brânză de oaie provenind din România, după ce Italia a semnalat îmbolnăvirea copilului român internat în Florenţa. Alerta, emisă în sistemul Comisiei Europene privind siguranţa alimentară (RASFF), atrage atenţia asupra riscului existenţei bacteriei „Escherichia coli în brânză de oaie provenind din România”.
Comisia Europeană avertizează că există risc „grav” de îmbolnăvire de la acest produs, avertizând toate statele membre să efectueze verificări în reţeaua de distribuire.
Citeşte şi: IPJ Argeş anunţă că, deşi poliţiştii au consumat lapte de la Brădet, „nu există cazuri medicale”
Citeşte şi: Patronul „Lactate Brădet”: Conform legislaţiei române, niciun angajat de-al nostru nu este bolnav. FOTO
Citeşte şi: Trei angajaţi de la Brădet, depistaţi cu E.Coli. Patronul societăţii: Am primit informarea de 3-4 zile şi ne-au spus să nu o luăm în considerare – VIDEO
Citeşte şi: Institutul Cantacuzino: Brânza de la Brădet şi carnea de pui nu sunt sursa îmbolnăvirii copiilor