Peste 200 de funcţionari de la Ministerul Muncii au scos nămol din gospodăriile inundate din Galaţi

  • Peste 200 de funcţionari de la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale au scos nămol din gospodăriile inundate din comuna gălăţeană Costache Negri.
  • De asemenea, funcţionarii în frunte cu ministrul Muncii au distribuit ajutoare localnicilor.
Urmărește
53 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de funcţionari de la Ministerul Muncii au scos nămol din gospodăriile inundate din Galaţi

Peste 200 de funcţionari de la Ministerul Muncii au scos nămol din gospodăriile inundate din Galaţi

Operaţiunea s-a desfăşurat sâmbătă.

„Am fost în judeţul Galaţi, la Costache Negri, împreună cu peste 200 de colegi din Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, dar şi de la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Casa Naţională de Pensii Publice şi Inspecţia Muncii. Este modul nostru, al echipei MMSS, de a ne arăta unitatea, solidaritatea, umanitatea, de a le arăta celor afectaţi de inundaţii că nu sunt singuri”, a explicat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Potrivit ministrului, este pentru prima dată când funcţionarii publici dintr-un minister sunt implicaţi într-o acţiune de asemenea amploare.

„Colegii noştri au scos nămol din gospodării, colegele noastre au ajutat la curăţenie în zeci de case, alţi colegi au gestionat şi distribuit mii de produse alimentare, mii de articole de curăţenie pentru gospodării, medicamente, apă, unelte, var şi alte resurse care ne-au fost solicitate. Tot ceea ce am dus la Costache Negri s-a strâns prin donaţiile colegilor din toată ţara, om cu om, leu cu leu. Ni s-a spus că este pentru prima dată când funcţionarii publici dintr-un minister sunt implicaţi într-o acţiune de asemenea amploare. Este firesc să fie aşa! Fiindcă da, noi suntem Ministerul Muncii, şi voluntar am muncit şi noi sâmbăta asta la Galaţi! Şi da, noi suntem şi Ministerul Solidarităţii Sociale, iar prin donaţia fiecăruia dintre noi solidaritatea există”, a precizat Simona Bucura Oprescu.

Conform primelor evaluări în urma inundaţiilor au fost afectate peste 7.000 de gospodării din 28 de localităţi din judeţul Galaţi. De asemenea, au fost afectate 19 drumuri judeţene pe o lungime de 63,6 km şi 43 de poduri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici