- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 200 de taximetrişti independenţi au protestat la Guvern
Peste 200 de taximetrişti independenţi au protestat, miercuri, timp de trei ore, în Piaţa Victoriei, cerând ca persoanele fizice autorizate să nu fie obligate să plătească retroactiv, pe ultimii cinci ani, contribuţia la asigurările de sănătate.
Peste 200 de taximetrişti independenţi au protestat la Guvern (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)
La finalul protestului, o delegaţie a taximetriştilor independenţi a discutat cu reprezentanţii Guvernului revendicările lor.
Aceştia au cerut, în discuţia de la Guvern, modificarea prin ordonanţă de urgenţă a prevederilor articolului 259, alineatul 7 din Legea 95/2006, privind plata retroactivă pe ultimii cinci ani a asigurărilor de sănătate de către persoanele fizice autorizate.
Taximetriştii independenţi spun că nu au cum să dea aceşti bani retroactiv, pentru că sumele sunt foarte mari, la contribuţia pe ultimii cinci ani la asigurările de sănătate adăugându-se şi penalităţile pentru întârziere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Totodată, aceştia mai cer înfiinţarea prin lege a unui tarif minimal sustenabil, a unui tarif extraurban şi respectarea tarifului pe timp de noapte, a spus preşedintele Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI), Viorel Radu.
Liderul ADTI a precizat că tariful pe kilometru ar trebui să crească la 2,5 lei, dar, fiind o perioadă de criză, ar putea fi acceptată şi o valoare de 1,7-1,8 lei pe kilometru, în prezent fiind practicat un tarif de 1,39 lei. El a mai spus că tariful de pornire ar trebui să fie echivalentul a trei kilometri parcurşi, aparatul începând să taxeze după primii doi kilometri parcurşi.
Taximetriştii independenţi mai cer eliminarea dispecerizării obligatorii, încadrarea în grupa a doua de muncă din Codul Muncii, pe baza atestatului profesional, şi înfiinţarea unei comisii guvernamentale care să verifice modul de vizare şi eliberare a autorizaţiilor de către Primăria Bucureşti, începând cu anul 2005.
În timpul protestului taximetriştilor independenţi a fost restricţionat traficul rutier în zona Pieţei Victoria, circulaţia fiind reluată în jurul orei 14.00.
Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi anunţa, marţi, că la mitingul de la Guvern vor participa aproximativ 1.000 de persoane.
Potrivit lui Viorel Radu, numărul participanţilor a fost mai mic decât cel anunţat pentru că mitingul a fost autorizat de municipalitate abia marţi şi mulţi nu au avut cum să ajungă.
Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi a organizat un protest şi la mijlocul lunii septembrie, acţiune la care au participat atunci câteva sute de taximetrişti.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO