Peste 230 de apeluri la 112 privind străzi şi imobile inundate în Capitală, primite în două ore

Peste 230 de apeluri privind străzi şi imobile inundate în Capitală au fost primite prin 112 de ISU Bucureşti în două ore, cele mai dificile intervenţii, din cauza cantităţii mari de apă, fiind în zonele spitalelor "Sf. Ioan" şi "Marie Curie", la Facultatea de Stomatologie şi pe Calea Văcăreşti.

Urmărește
1036 afișări
Imaginea articolului Peste 230 de apeluri la 112 privind străzi şi imobile inundate în Capitală, primite în două ore

Peste 230 de apeluri la 112 privind străzi şi imobile inundate în Capitală, primite în două ore (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti a fost solicitat să intervină duminică pentru scoaterea apei acumulate în subsolul unor spitale, instituţii de învăţământ, locuinţe sau pe carosabil, în urma precipitaţiilor, care au depăşit 25-35 de litri pe metru pătrat, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

La dispeceratul ISU Bucureşti, între orele 17.30 şi 19.30 au fost primite 232 de apeluri prin numărul de urgenţă 112, pentru a interveni atât în Bucureşti cât şi în judeţele învecinate.

Echipajele ISU Bucureşti care intervin duminică în Capitală au fost suplimentate cu pompieri din turele libere. Pompierii acţionau, în jurul orei 21.00, cu autospeciale echipate cu motopompe la peste 20 de adrese din Capitală.

Cele mai dificile intervenţii, din cauza cantităţii mari de apă acumulate, au fost în zonele Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfâtul Ioan", Spitalului de Urgenţă pentru Copii "M.S. Curie", la Facultatea de Stomatologie, pe Calea Văcăreşti şi pe străzile Brezoianu, Parcului şi Măceşului, a precizat sursa citată.

Echipaje ISU Bucureşti au intervenit şi în localităţile Vidra, Roşu, Pantelimon, din judeţul Ilfov, precum şi în Frumuşani, judeţul Călăraşi, în urma solicitărilor primite pentru scoaterea apei acumulate în unele locuinţe.

Şi echipajele de la Apa Nova intervin cu 40 de utilaje pentru evacuarea apei din zonele inundabile.

Potrivit raportului Apa Nova, până în prezent au fost înregistrate 39 de acumulări de apă şi 15 guri de scurgere cu probleme, în mare parte acestea fiind soluţionate, a anunţat Primăria Capitalei.

De asemenea, au fost semnalate 36 de cazuri de subsoluri inundate, 31 dintre acestea fiind deja curăţate.

Operatorii de salubritate sunt în teren pentru degajarea apei şi a eventualelor deşeuri acumulate pe gurile de scurgere şi la rigole, iar reprezentanţii Administraţiei Străzilor vor interveni pentru a remedia eventualele defecţiuni la semafoare, a precizat municipalitatea.

Bucureştenii pot face sesizări privind RADET, Enel şi Apa Nova la numărul de telefon gratuit 0800.800.868, pus la dispoziţie de Primăria Capitalei.

Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi şi Giurgiu au fost duminică sub avertizare nowcasting cod galben de ploi. Aversele au depăşit local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 35 de litri pe metru pătrat.

Ultima avertizare cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov a intrat în vigoare la ora 21.15 şi este valabilă până la ora 23.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici