- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 250 de sibieni, concediaţi din cauza crizei economice
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu a anunţat că mai multe societăţi comerciale din judeţ au efectuat sau se pregătesc de concedieri colective motivând disponibilizarea muncitorilor prin condiţiile economice nefavorabile, în noiembrie fiind disponibilizate peste 250 de persoane.
Peste 250 de sibieni, concediaţi din cauza crizei economice (Imagine din arhiva Mediafax Foto)
Peste 250 de persoane sunt disponibilizate începând cu luna noiembrie, acestea provenind din domeniul prelucrării lemnului sau domeniul turistic, din societăţi comerciale care îşi reorganizează activitatea.
"Pentru luna decembrie au fost anunţate două concedieri colective. Este vorba de o firmă care se ocupă cu transportul internaţional de autovehicule, care va disponibiliza 16 persoane, conducători auto şi despre o firmă din domeniul industriei textile, care va disponibiliza 62 de salariaţi ai unităţii. Cele două firme motivează concedierile colective datorită condiţiilor economice nefavorabile”, se arată într-un comunicat de joi al AJOFM Sibiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Potrivit sursei citate, o altă situaţie de concedieri colective se înregistrează în cazul unei firme din domeniul construcţiilor, care a anunţat o disponibilizare de aproximativ 150 persoane în perioada noiembrie a.c. - martie 2009, în funcţie de condiţiile meteo (respectiv atunci când nu va mai putea desfăşura activităţi în domeniul construcţiilor va trimite oamenii în şomaj, ca apoi când timpul o va permite să îi reangajeze).
În cazul unor restructurări ale activităţii care pot conduce la modificări substanţiale ale numărului şi structurii profesionale a personalului, angajatorii din judeţul Sibiu au obligaţia să înştiinţeze Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu în vederea adoptării unor măsuri pentru combaterea şomajului şi prevenirea efectelor sociale nefavorabile ale acestor restructurări. De aceste măsuri au beneficiat deja, în acest an, 590 de persoane.
Serviciul de preconcediere constituie o măsură de prevenire a şomajului şi este reglementată de articolele 49, 50, 51 şi 52 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO