- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 300 de persoane protestează la Ţăndărei, cerând ca spitalul să nu fie desfiinţat
Peste 300 de persoane protestează, sâmbătă, în faţa primăriei din Ţăndărei, cerând Ministerului Sănătăţii să revină asupra deciziei de transformare a spitalului din localitate în cămin de bătrâni, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Protestatarii fluieră şi scandează lozinci precum "Nu ne desfiinţaţi", "Jos Băsescu", "Jos Guvernul".
Cadrele medicale şi autorităţile locale spun că spitalul, care are 115 angajaţi şi patru secţii, deserveşte 38.000 de oameni din Ţăndărei şi din comunele învecinate, iar desfiinţarea acestuia ar însemna o mare problemă pentru populaţie, care este una săracă şi nu îşi permite să meargă până la Slobozia la spital.
Primarul oraşului Ţăndărei, Vasile Sava, prezent la acţiunea de protest, a declarat că decizia de desfiinţare a spitalului reprezintă "un atentat la sănătatea populaţiei".
Acesta a spus că a trimis memorii atât ministrului Sănătăţii, cât şi premierului Emil Boc şi preşedintelui Traian Băsescu, solicitând să se revină asupra deciziei de desfiinţare a spitalului.
"Decizia este aberantă deoarece desfiinţarea spitalului din Ţăndărei va însemna ca pacienţii să se deplaseze o sută de kilometri până la unităţile medicale din Slobozia şi Brăila. Este o zonă săracă a judeţului Ialomiţa, iar oamenii au nevoie de spital", a spus primarul.
El a mai susţinut că autorităţile locale nu au fost consultate de către Ministerul Sănătăţii cu privire la transformarea spitalului în azil de bătrâni şi a precizat că în oraş există un complex de servicii sociale în care bătrânii sunt îngrijiţi la cerere.
Primarul Vasile Sava a mai spus că autorităţile locale au făcut investiţii importante în acest spital şi că în septembrie 2010 au început lucrările de amenajare în incinta unităţii medicale a unui centru de primiri urgenţe, care ar urma să fie inaugurat în luna mai.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, din cele 435 de unităţi sanitare cu paturi din ţară un număr de 111 vor fi comasate, iar alte 71 vor fi transformate în cămine pentru bătrâni sau în centre de permanenţă.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că situaţia fiecărui spital propus spre reorganizare va fi analizată încă o dată şi nu este exclusă posibilitatea unor modificări, însă procesul de restructurare a unităţilor medicale va continua.
"Am primit foarte multe observaţii, memorii, dacă vreţi şi foarte multe delegaţii de primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene şi aşa mai departe, i-am primit şi au depus memoriile. Vom mai face o analiză, în mod cert, cu privire la fiecare judeţ şi cu privire la situaţia fiecărui spital, dar procesul în mod cert merge înainte şi el trebuie făcut. Atât timp cât eu ocup această funcţie, această măsură trebuie făcută, pentru că, încă o dată, trebuie privit pacientul. Şi acolo unde nu ai linii de gardă sau ai o singură linie de gardă din punctul nostru de vedere este o problemă de tratament", a spus Cseke.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Vicepreședintele ANCOM cere interzicerea platformei TikTok în România până la finalizarea anchetei, în urma victoriei lui Călin Georgescu
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
-
Iohannis:Consiliul JAI din decembrie va formaliza decizia aderării complete a României la Schengen
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO